Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відбувся урочистий прийом з нагоди 22-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану

У Харкові відбувся урочистий прийом з нагоди 22-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану

14 лютого голова ХОДА Михайло Добкін та голова Харківської обласної ради Сергій Чернов провели урочистий прийом з нагоди 22-ї річниці виведення радянських військ з Демократичної Республіки Афганістан. У ході прийому були вручені Почесні грамоти і Подяки ХОДА та обласної ради харків'янам, які брали участь у бойових діях в Афганістані, за їх активну участь у житті регіону.

Як відзначив в ході урочистого прийому Михайло Добкін, у Харківській області дуже активні ветеранські організації воїнів-інтернаціоналістів.

«Мені дуже приємно, що ця активність не показна, вона не для телекамер. Я знаю, що ви всередині свого братства по-справжньому підтримуєте своїх товаришів, які потребують допомоги. Я знаю, що фактично афганське братерство єдине і за рідкісним винятком не дає себе втягувати в політичні протистояння», - сказав голова області і підкреслив, що керівництво області завжди буде надавати підтримку ветеранським організаціям воїнів Афганістану.

На підтвердження своїх слів Михайло Добкін вручив сертифікат ХОДА на трикімнатну квартиру в селищі Пісочин Кавалеру Ордена Червоного прапора, нагородженому медаллю за відвагу Олександру Кривошею.

У свою чергу Сергій Чернов звернувся до ветеранів-афганців зі словами подяки за їх подвиг, а також за внесок у патріотичне виховання молоді.

«Від вас багато залежить сьогодні по вихованню підростаючого покоління. Не так багато в нас сьогодні є героїчних точок, навколо яких ми можемо об'єднати наших дітей і говорити з ними про справжній патріотизм. На жаль, з кожним роком багато хто з учасників бойових дій йде від нас, тому поки всі живі і здорові, необхідно частіше проводити такі зустрічі і показувати нашим дітям приклад для наслідування», - з такими словами він звернувся до присутніх.

Як зазначив голова Харківського обласного союзу ветеранів Афганістану Володимир Рижков, ветерани Афганістану готові до спільної роботи з керівництвом області на благо регіону і всієї країни.

«Ми ніколи не стояли на боці тих, хто вносив сум'яття і розруху. Ми за стабільність, порядок і дисципліну. Спасибі вам і всій вашій команді, хто працює з нами, тому що це нелегко, але я хочу сьогодні запевнити вас, що ми готові працювати з вами на благо всієї України і нашої рідної Харківщини», - з такими словами він звернувся до Михайла Добкіна і Сергія Чернова.