Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Україна має працювати на перспективний випереджаючий розвиток. Юрій Сапронов

Україна має працювати на перспективний випереджаючий розвиток. Юрій Сапронов

«У нашої країни є два шляхи - або остаточно втратити конкурентоспроможність промисловості і сільського господарства і залишатися країною-експортером продукції сировинного характеру, що залежить від коливань кон'юнктури сировинних ринків, або активними темпами здійснити перехід до виробництва продукції з високою доданою вартістю за рахунок наукоємних виробництв, створення та широкого впровадження сучасних технологій» - заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов на засіданні Президії спільного представницького органу сторони роботодавців на національному рівні, Президії Ради Федерації роботодавців України та Асоціації ректорів вищих технічних навчальних закладів України.

За словами віце-губернатора, дії в даному напрямку будуть успішними лише у випадку приватно-державного партнерства - об'єднання зусиль держави, науково-освітянської спільноти та роботодавців.

«Україна повинна працювати на перспективний випереджаючий розвиток. Бізнес як ніхто інший зацікавлений у впровадженні нових сучасних технологій у всіх галузях, починаючи з сільського господарства, закінчуючи машинобудуванням, телекомунікаціями та програмним забезпеченням. Такий симбіоз дозволить створити внутрішній попит на наукові дослідження і прикладні розробки, залучити фінансовий ресурс для їх апробації та впровадження у виробництво в найкоротші терміни. Такі форми організації високотехнологічних кластерів, як технопарки, IT-парки вже давно показали свою ефективність і життєздатність в усьому світі. Сьогодні Харківська область впритул підійшла до старту трьох самостійних проектів у сфері високих технологій та інновацій, які об'єднані єдиною метою - створити попит на науку всередині держави», - підкреслив Юрій Сапронов.