Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відкрито відновлений корпус Обласного протитуберкульозного диспансеру № 1

Відкрито відновлений корпус Обласного протитуберкульозного диспансеру № 1

Відбулось урочисте відкриття відновленого корпусу комунального закладу охорони здоров’я «Обласний протитуберкульозний диспансер № 1» по вул. Ньютона, 145. У заході взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін і заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

Комунальний заклад охорони здоров׳я (КЗОЗ) «Обласний протитуберкульозний диспансер №1» є головним у регіоні спеціалізованим лікувально–профілактичним закладом для надання висококваліфікованої та спеціалізованої медичної допомоги населенню Харківської області із різними формами захворювання на туберкульоз.

Понад 90 років диспансер функціонував у приміщенні, що мало незадовільний технічний стан та не відповідало нормативам. У 2009 році на баланс Обласного протитуберкульозного диспансеру №1 з міської комунальної власності була передана чотирьохповерхова будівля за адресою вул. Ньютона,145, збудована за типовим проектом протитуберкульозних диспансерів, а у квітні 2010 року керівництвом облдержадміністрації було ухвалено рішення з відновлення цієї будівлі.
Зокрема, відремонтована покрівля, встановлені метало-пластикові віконні та двірні системи по всьому корпусу, проведено ремонт мереж опалення, водопостачання та водовідведення, в корпусі встановлено унікальну вентиляційну систему для очищення, кондиціонування, підігріву, зволоження та знезараження повітря. Хірургічне відділення забезпечене медичним киснем та іншими лікувальними газами із дотриманням усіх вимог техніки безпеки. За кошти обласного та Державного бюджету відновлено операційний блок.