Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області гречка поступає в магазини безпосередньо від сільгоспвиробників

У Харківській області гречка поступає в магазини безпосередньо від сільгоспвиробників

Щоб не допустити подорожчання гречки, в Харківській області повністю виключили посередників із системи поставок цієї крупи в торгівельні мережі. Про це 3 лютого повідомив голова ХОДА Михайло Добкін.

«Ми обіцяли, що вартість гречки в Харкові буде нижчою, ніж в цілому по Україні. Для цього ми власників гречки, тобто, сільгоспвиробників, звели без посередників із мережами супермаркетів і інших торгових точок, які підписали з нами меморандум і мають спеціальні місця, де продаються соціальні продукти.Тобто, у нас немає того фактора, який в інших регіонах іноді призводить до зайвої вартості на 1-2 гривні на кожному кілограмі», - підкреслив голова області.

За його словами, запасів гречки, які є на даний момент в Харківській області, вистачить на 3,5 місяці, навіть з урахуванням того, що в зв'язку з ажіотажем і високими цінами в інших регіонах споживання цієї крупи в області зросло з 500 тонн на місяць до 700. Щоб надалі проблем з гречкою не було, в області планується до 25 тисяч гектар збільшити посіви цієї культури.

«Таких посівних площ під гречку нам цілком вистачить, щоб у новому сезоні ціна на цей продукт впала як мінімум в два рази, а то й більше», - підкреслив Михайло Добкін.