Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Харківщина святкує 19-у річницю незалежності України

Сьогодні весь український народ відзначає 19-у річницю Незалежності своєї держави. У різних куточках нашої країни святковий день розпочався урочистим покладанням квітів. В Харкові до Монумента Незалежності корзини з квітами поклали голова ХОДА Михайло Добкін, заступники губернатора, голова обласної ради Сергій Чернов, перший заступник міського голови Олександр Кривцов, керівники Головних управлінь, Департаментів та інших структурних підрозділів обладміністрації та міськвиконкому, представники різних релігійних конфесій, керівники районних у місті рад, організацій, підприємств, вищих навчальних закладів, представники громадських та партійних об'єднань, численні жителі та гості нашого міста.

Свою незалежність Україна ніколи не втратить. Михайло Добкін

Здобуття Україною незалежності не було простим. Не є простим і збереження країною цієї незалежності. Таку думку голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін висловив в коментарі інформаційному агентству Інтермедіа – Консалтинг. "За роки незалежності України, які були сповненими випробувань і труднощів, наш народ довів, що віра в краще майбутнє, спільна праця, направлена на розбудову країни, дають сил долати перешкоди на шляху до укріплення України як самостійної та незалежної країни", - зазначив Михайло Добкін.  

Звернення  Президента України  до народу з нагоди Дня Незалежності

Дорогі мої співвітчизники! Від щирого серця вітаю вас з великим святом – Днем Незалежності України. 19 років тому з великою надією та вірою ми прийняли виклик долі – стали на шлях створення та розбудови власної незалежної держави. Особливістю сьогоднішнього часу, коли ми переходимо вже в 20-й рік Незалежності, є те, що влада робить усе для здобуття Україною економічної незалежності. Бо справжня незалежність ґрунтується саме на цьому фундаменті. Моя програма реформ – це програма побудови економічно незалежної Української держави. Це – програма створення таких підвалин незалежності, за яких «українська незалежна держава» – це були б не просто гарні слова, а стиль життя усього українського народу. Я працюю над реалізацією судової реформи, щоб люди могли розраховувати на чесні і справедливі суди, щоб наріжним каменем українського правосуддя був Закон і права людини, а не політика і гроші. Я працюю над скасуванням драконівської дозвільної системи, яка є магнітом для корупції, яка давить малий і середній бізнес, відлякує іноземного інвестора. Я підтримую і завжди буду підтримувати розвиток сильних і вільних медій, бо це – основа демократії. Я не дозволю країні звернути з демократичного шляху реформ в угоду егоїстичних інтересів деяких безвідповідальних політиків. Я знаю, що для цього доведеться докласти величезних зусиль і ресурсів, щоб досягти справжньої економічної незалежності. Я розумію, що шлях який ми обрали, дуже складний і дуже тяжкий. Але нема іншого шляху до справжньої свободи і справжньої незалежності. Нема іншого шляху до тієї незалежної України, в якій я хотів би, щоб жили наші діти. Як Президент, я буду докладати усіх сил, щоб побудувати таку Україну – справді незалежну, справді процвітаючу, в якій люди можуть жити гідно. Зі святом вас, дорогі друзі! З Днем Незалежності!

Події дня

Заходи, які відбудуться у святкові дні: - вівторок, 24 серпня: 10.00 - урочиста церемонія покладання квітів на честь 19-ї річниці Незалежності України до Монумента Незалежності; 10:45 - відвідання Меморіального комплексу "Висота маршала Конєва"; 19.00 - святкова програма на площі Свободи. Пряма трансляція на телеканалах ОТБ та 7 канал.

До Дня Міста в Харкові реконструювали сквер на Лопанській набережній та приводять до ладу зону відпочинку у Саржиному Яру

Голова ХОДА Михайло Добкін разом з в.о. міського голови, секретарем міської ради Геннадієм Кернесом оглянув сквер «Стрілка» на Лопанській набережній, відкритий сьогодні після завершення робіт з комплексного благоустрою, та ознайомився з ходом робіт з благоустрою та комплексного ремонту зони відпочинку харків'ян в Саржиному Яру.  

Святкування 245-річчя Харківської області почнуться за тиждень до самої події. Михайло Добкін

Як повідомив голова Харківської облдержадміністрації, заходи, присвячені святкуванню 245-річчя Харківської області почнуться за тиждень до самої події, яка відбудеться 19 вересня.  

У зоні уваги - Сіверський Донець

Сьогодні відроджується рада з охорони води в басейні річки Сіверський Донець. Про це під час прес-конференції заявив голова ХОДА Михайло Добкін. До цієї ради входять представники Білорусії, Російської Федерації та України. «Це черговий приклад великої значущості хороших добросусідських відносин між нашими країнами», - сказав Михайло Маркович.  

Ми переказали в Міністерство фінансів України пропозиції, спрямовані на захист нашого регіонального сегменту економіки країни. Михайло Добкін

Як відзначив в ході прес-конференції голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, економічні реформи - це компетенція центральних органів влади.Щоб провести в Україні економічні реформи, необхідно змінювати законодавство, а для цього потрібно проводити серйозну перенастроювання існуючих механізмів роботи.  

1 вересня на площі Свободи відбудеться урочисте посвячення першокурсників у студенти

1 вересня на площі Свободи відбудеться урочисте посвячення першокурсників у студенти. Про це повідомив сьогодні під час прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «1 вересня у нас буде одне нововведення: ми вирішили на площі провести загальне посвячення в студенти всіх тих молодих людей, які цього року вступили до вищих навчальних закладів», - повідомив губернатор.   

Михайло Добкін має намір особисто об'їхати школи та заклади охорони здоров'я області

 Сьогодні під час прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін заявив, що планує особисто об'їхати школи та заклади охорони здоров'я області та виробити єдиний підхід до вирішення пов'язаних з ними проблем. «Я і 10% на власні очі не бачив. Доки не побачиш своїми очима, важко зрозуміти рівень проблем і збудувати пріоритетність їх вирішення», - підкреслив він.  

Програма «Питна вода» спрямована виключно на доочищення води і не припускає заміни інженерних мереж. Михайло Добкін

Існує кілька варіантів впровадження додаткового доочищення води, але всі вони досить дорогі, щоб їх можна було масово застосовувати у всій Харківській області, - таких коштів програма «Питна вода» виділити Харківщині не може. У той же час заміни старих комунікацій і модернізації водопроводу ця програма не передбачає.

Жодна школа в Харківській області закриватися не буде

Всі школи Харківської області відкриються 1 вересня. Про це повідомив сьогодні під час прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Тривалий час системою освіти в Харківській області керували випадкові люди, їх підхід був підходом випадкових людей. Ту вакханалію із закриттям шкіл, яка творилася в області минулого року, завершено. Більше школи закриватися не будуть. Там, де закривається школа, вмирає населений пункт», - заявив голова ХОДА.   

Харківський «Металіст» гідно подолає цей складний період. Михайло Добкін

«Я є вболівальником харківського «Металіста» з 1982 року, і сьогодні дуже переживаю ту ситуацію, в яку потрапила команда. Мені дуже хочеться, щоб «Металіст» був серед лідерів, і щоб його місце розташування в турнірній таблиці залежало виключно від гри футболістів і генія тренерів. Але висловлювати свою думку з приводу рішення Федерації футболу України я не можу, тому що як чиновник не маю права втручатися в діяльність федерації футболу. Я дуже не хочу, щоб будь-який мій коментар нашкодив рідній команді. Впевнений, цей складний період команда переживе гідно і досягне нових успіхів. Зі свого боку, я зроблю все можливе, що мені дозволено законодавством, щоб допомогти рідному клубу», - зазначив сьогодні на прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Харківському тракторному заводу необхідно розробити нову лінійку продукції. Михайло Добкін

Якщо за підтримку Харківського тракторного заводу не візьметься держава, підприємству доведеться перепрофілюватися на виробництво дорожньої техніки, - вважає голова ХОДА Михайло Добкін.

Успіху у відновленні сільського господарства Харківщини можна досягти за досить короткий термін. Михайло Добкін

Тваринництво в Харківській області, як і в інших регіонах України, в останні роки прийшло в занепад. Ця сфера має потребу в серйозних інвестиціях і впровадженні нових технологій. На думку голови ХОДА Михайла Добкіна, багато чому навчити харків'ян у цій галузі може досвід Бєлгородської області.

Віце - прем'єр - міністр України Віктор Тихонов привітав Харківщину з Днем незалежності та Днем визволення Харкова від німецько - фашистських загарбників

На адресу голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна продовжують надходити привітання з Днем незалежності України та Днем визволення нашого міста від німецько-фашистських загарбників. 

Завод Шевченка планується реструктурувати

В даний час розробляється план виведення Харківського приладобудувного заводу ім. Шевченка з кризового стану. Про це повідомив сьогодні під час прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  За його словами, було ухвалено рішення щодо санації підприємства, тепер план санації буде затверджений, узгоджений через профспілку з трудовим колективом і буде проводитися реструктуризація заводу, з усього зайвого залишиться лише те, що дозволить розвиватися підприємству. «Це шлях складний, непростий, болісний, але єдино можливий для того, щоб ми не втратили на економічній карті нашого міста таке підприємство, як завод Шевченка», - зазначив Михайло Добкін.  

Найближчим часом розпочнеться процес створення нових громадських рад та робочих груп при облдержадміністрації

«Коли ми почали наводити лад у всій тій важкій спадщині, яка нам дісталася від попереднього керівництва облдержадміністрації, ми побачили, що безліч громадських та координаційних рад, робочих груп, які були створені в попередні роки, не працюють і існують тільки на папері. Деякі ради, які були створені напередодні виборів Президента України, почали виконувати роль рупора тієї чи іншої політичної сили, що нівелювало саме поняття громадської ради. Тому багато рад було закрито. Після закінчення періоду відпусток, ми почнемо створювати нові громадські та координаційні ради, робочі групи, які дійсно потрібні зараз і які будуть реально працювати на благо всієї територіальної громади», - зазначив сьогодні на прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Харківська область взяла участь у VI київській міжнародній книжковій виставці - ярмарку

Голова Державного комітету телебачення та радіомовлення України Юрій Плаксюк відзначив подякою голову Харківської державної обласної адміністрації Михайла Добкіна за організацію представлення колективної книжкової експозиції області на VI київській міжнародній книжковій виставці - ярмарку. 

Харківщина підпише угоду про співпрацю в інформаційній сфері з Нижегородською областю

Заступник голови ХОДА Євген Савін виступив з пропозицією підписати угоду про співпрацю в інформаційній сфері між Харківщиною і Нижегородщиною. Про це він заявив в ході підписання Протоколу про співпрацю між управлінням у справах преси та інформації Харківської обласної державної адміністрації та управлінням інформації та масових комунікацій Адміністрації Губернатора Бєлгородської області.

Виступ голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна на урочистій сесії міської ради та церемонії вручення місту Харкову Призу Ради Європи

Уважаемый господин Президент Парламентской ассамблеи Совета Европы, господин мэр города Анкара, уважаемые представители дипломатического корпуса, народные депутаты, члены Парламентской ассамблеи Совета Европы, депутаты Харьковского городского совета, дорогие земляки! Прежде всего, позвольте мне выразить слова благодарности за Ваши теплые отзывы о нашем родном городе. Для нас это не обычные поздравления, которые звучат накануне Дня рождения города и Дня Независимости Украины. Для нас эти слова – признание и высокая оценка всех тех трудов многих поколений харьковчан, которые сделали Харьков таким, каким он есть сегодня.  

Підписання Протоколу про співробітництво - це великий крок вперед. Геннадій Альохін

«Я вважаю, що підписання цього протоколу про співпрацю - це великий крок вперед, крок до того, щоб ми дійсно, як і раніше залишалися друзями і в інформаційному плані. І харківським, і бєлгородським журналістам є чого повчитися один в одного, тому якщо з'явиться більше взаєморозуміння і розширяться творчі зв'язки між нашими областями, то це буде означати успіх нашого спільного заходу. Нам потрібно більше спілкуватися, більше зустрічатися. Адже головне, - що ми один одного розуміємо», - так прокоментував підписання Протоколу про співпрацю між управлінням у справах преси та інформації Харківської обласної державної адміністрації та управлінням інформації та масових комунікацій Адміністрації Губернатора Бєлгородської області Геннадій Альохін, керівник прес-служби губернатора і уряду Бєлгородської області управління інформації та масових комунікацій Адміністрації Губернатора області.

Харківська книжкова виставка-ярмарок поїде в Бєлгород

У ході підписання Протоколу про співпрацю в інформаційній сфері між Харківською і Бєлгородською областями начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич виступила з пропозицією організувати тур книжкової виставки-ярмарку, яка зараз проходить на Харківщині, до Бєлгородської області.

Харківська та Бєлгородська області підписали Протокол про співробітництво в інформаційній сфері

Сьогодні в Харкові відбулося підписання Протоколу про співпрацю між управлінням у справах преси та інформації Харківської обласної державної адміністрації та управлінням інформації та масових комунікацій Адміністрації Губернатора Бєлгородської області.

Харків отримав Приз Ради Європи

Відтепер наше місто стало єдиним містом в Україні, яке нагороджено чотирма нагородами Ради Європи. Сьогодні на позачерговій сесії Харківської міськради нашому місту був урочисто вручений Приз Європи, а також медаль, диплом і чек на 10 тисяч євро.  

Юрію Сапронову вручена Почесна грамота від Консульства Російської Федерації

Сьогодні під час Урочистої сесії Харківської міськради Генеральний  консул Російської Федерації в Харкові Всеволод Філіпп від імені Надзвичайного і Повноважного посла Російської Федерації в Україні Михайла Зурабова вручив Почесну грамоту заступнику голови Харківської облдержадміністрації Юрію Сапронову Почесну грамоту за допомогу в пошуку та увічнення пам'яті близько 1000 військовослужбовців Радянської армії, загиблих в роки Великої Вітчизняної війни.

Юрій Сапронов зустрівся з делегацією Вологодської області

Сьогодні відбулась зустріч заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Юрія Сапронова з першим заступником Губернатора Вологодської області РФ Віктор Рябішиним і заступником Голови міста Вологда Іллею Самаріним. В рамках зустрічі були обговорені питання стосовно перспектив двостороннього співробітництва між Харківською та Вологодською областями.

У Харкові відбулася церемонія урочистого підняття Державного Прапора України

Сьогодні голова Харківської облагосадміністрації Михайло Добкін взяв участь в урочистій церемонії підняття Державного Прапора України.  

Учасники тенісного турніру «Кубок губернатора» серед інвалідів-візочників відвідали «Superior Golf Club»

Учасники тенісного турніру «Кубок губернатора» серед інвалідів-візочників відвідали «Superior Golf Club». Спортсмени оглянули територію гольф-клубу, ознайомилися з правилами та ігровим обладнанням, а також були присутні на відкритті чемпіонату Харкова з гольфу.

Архів документів