Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Зменшення споживання енергоресурсів та їх ефективне використання - наше головне завдання. Володимир Бабаєв

Зменшення споживання енергоресурсів та їх ефективне використання - наше головне завдання. Володимир Бабаєв

«Зменшення споживання енергоресурсів та їх ефективне використання зараз є головним завданням у світі. Не є винятком Україна і Харківська область зокрема. У нашому регіоні реалізується програма підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоресурсів, в якій заплановані заходи до 2014 року», - зазначив в ефірі програми «Час влади» на ХОДТРК перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Володимир Бабаєв.

Основними напрямками реалізації програми є: ефективне використання енергоносіїв; ефективне використання теплової енергії при її генерації, передачі та споживанні; використання альтернативної енергетики.

«Ми повинні забезпечити зменшення споживання невідновлюваних енергоносіїв. Це найголовніше завдання, яке стоїть перед нами. Також ми зобов'язані зменшити втрати при генерації, передачі та споживанні теплової енергії шляхом модернізації, технічного переозброєння тепломагістралей, ТЕЦ, ГЕС і т.д. Крім того, серйозна увага має бути приділена альтернативній енергетиці, зокрема в промисловій, житлово-комунальної, соціальній сфері, у сільському господарстві», - підкреслив Володимир Бабаєв.