Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Обласна рада підтримує позицію Харківської обласної адміністрації щодо адміністративної реформи. Сергій Чернов

Обласна рада підтримує позицію Харківської обласної адміністрації щодо адміністративної реформи. Сергій Чернов

Як повідомив 28 січня під час наради з питань оптимізації діяльності територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, депутати обласної ради підтримують позицію керівництва ХОДА щодо адміністративної реформи. У першу чергу це пов'язано з тим, що надмірна кількість територіальних представництв міністерств і відомств вимагаює значних витрат з обласного бюджету.

«Обласна рада підтримує позицію Харківської обласної адміністрації щодо адміністративної реформи. Інспекції та територіальні представництва щорічно збільшують витрати на своє утримання, тільки цього року на ці цілі з обласного бюджету піде на 8 мільйонів гривень більше. При цьому такі витрати далеко не завжди виправдані. Сьогодні тут звучала  інформація, що інспекція по меліорації налічує понад 800 осіб. Може бути, я чогось не знаю, але де в Харківській області стільки меліоративних робіт ведеться, щоб їх потрібно було контролювати такою кількістю людей?», - сказав Сергій Чернов.

За його словами, в обласній раді також мають намір підключитися до адміністративної реформи. Зокрема, на сесії 17 лютого планується скоротити апарат Харківської обласної ради.