Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Уряд України планує внести до Верховної Ради законопроект про легалізацію робочих місць і зарплати

Уряд України планує внести до Верховної Ради законопроект про легалізацію робочих місць і зарплати

До кінця березня уряд планує внести до Верховної Ради комплексний законопроект щодо легалізації робочих місць та заробітної плати в Україні. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко.  

«Я буду наполягати, щоб до кінця березня до парламенту був внесений комплексний закон щодо легалізації робочих місць та заробітної плати. Нам треба легалізувати робочі місця і заробітну плату. Ми будемо посилювати адміністративну відповідальність за незареєстровані робочі місця», - сказав Сергій Тігіпко.

Повертаючись до обговорення ситуації в Пенсійному фонді, віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики України зазначив, що в 2009 році видаткова частина Пенсійного фонду складала 167 млрд. грн., а дефіцит фонду - 30 млрд. грн. У минулому році, видатки Пенсійного фонду досягли 191,5 млрд., а дефіцит зріс до 34,4 млрд. грн. «Якщо буде стартувати пенсійна реформа в першому кварталі, ми зможемо отримати 19 млрд. грн. дефіциту Пенсійного фонду і спробуємо змінити ці тенденції на краще», - вважає Сергій Тігіпко.

Також він зазначив, що за розрахунками Кабінету міністрів України, в 2014 році дефіцит Пенсійного фонду буде останній і найнижчий. «За нашими розрахунками, завдяки проведенню пенсійної реформи в Україні, вже до 2014 року ми будемо мати останній і невеликий дефіцит Пенсійного фонду», - заявив він.