Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Можливий перегляд питання про пенсії військовослужбовців

Можливий перегляд питання про пенсії військовослужбовців

Як зазначив сьогодні під час відеомосту «Київ-Донецьк-Львів-Полтава-Харків» віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко, питання, що стосується відсотка від окладу на виплату пенсій для військовослужбовців, може бути переглянутий.   «Військові будуть отримувати 50% після 20 років служби, а також по 3% донарахування за кожний наступний рік. Пенсія має становити не більше 90% окладу військового. Зараз ми зняли цю позицію до 80%», - пояснює Сергій Тігіпко. 

Також він підкреслив, що відсоток від окладу може бути знову збільшено до 90% для молодшого військового складу. «Я вважаю, тут можна було б розмежувати.Є генерали, є ті люди, які отримують більшу заробітну плату, а це значить, що вони будуть отримувати більшу пенсію, а є рядові, прапорщики, молодші офіцери, для яких це буде серйозною втратою», - підкреслив він. 

У той же час, Сергій Тігіпко повідомив, що законопроектом передбачено збільшення вислуги років для військовослужбовців з 20 до 25 років. «Зараз ми розглядаємо питання, щоб ця норма не торкнулася тих військовослужбовців, які працюють на передпенсійному військовому контракті», - сказав він.