Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Обговорюється можливість спільного фінансування оздоровчого табору «Золотий колос»

Обговорюється можливість спільного фінансування оздоровчого табору «Золотий колос»

У ході робочої поїздки до Нововодолазький район заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін оглянув обласний дитячий оздоровчий табір «Золотий колос».  

Табір побудовано в сосновому лісі в 1978 році, він складається з трьох житлових корпусів, їдальні, службових та адміністративних будівель, спортмайданчиків, пляжу. Знаходиться у власності Харківського обласного об'єднання профспілок. 

Євген Савін обговорив з головою об'єднання профспілок АПК в Харківській області Ніною Байбаковою можливість спільної експлуатації, фінансування і завантаження табору «Золотий колос» власником та Нововодолазькою районною радою для того, щоб зробити його одним з кращих таборів Харківської області.

За словами заступника голови ХОДА, в даний час районна влада не може виділяти табору фінансування з районного бюджету, оскільки не має для цього юридичних підстав. 

Схожа ситуація складалася в Балаклійському районі з оздоровчим табором «Олімпія», який також перебував у власності об'єднання профспілок АПК. У грудні 2010 року був знайдений компроміс, і профспілка АПК передала 45% своєї частки в оздоровчому таборі «Олімпія» у спільну власність територіальної громади Балаклійського району. 

На думку Євгена Савіна, табір «Золотий колос» має всі передумови для того, щоб у разі реконструкції і грамотного менеджменту стати ще одним «Артеком» Харківської області.