Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харківській області неможливо сфальсифікувати пандемію грипу. Ігор Шурма

В Харківській області неможливо сфальсифікувати пандемію грипу. Ігор Шурма

Як зазначив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, у випадку складної епідеміологічної ситуації всі 4 ПЛР-лабораторії області будуть забезпечені необхідними тест-системами та працюватимуть в одному напрямі. Це надасть можливість обстежувати до 120 пацієнтів на добу за найновітнішим методом полімеразно-ланцюгової реакції. «Відтепер в Харківській області неможливо сфальсифікувати пандемію грипу», - підкреслив заступник голови ХОДА.

Він також зазначив, що минулого року потужність лабораторії в Києві, куди привозили аналізи зі всієї України, також складала 120 аналізів на добу. «Зараз Харків може автономно працювати в будь-якій небезпечній епідеміологічній ситуації», - підкреслив Ігор Шурма.

За його словами, ефективність роботи ПЛР-лабораторії область відчула вже на початку цього епідсезону, коли з Валківського району було госпіталізовані близько 30 дітей. «Всі дані були протестовані в ПЛР-лабораторії. Вже через 6 годин ми отримали результати, які спростували підозру на повернення грипу типа А/H1N1. Було призначено адекватне лікування, і за 2 тижні ситуація в Валківському районі була повністю нормалізована», - зазначив заступник голови ХОДА.