Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ситуація з постачанням газу в Харківській області стабільна. Михайло Добкін

Ситуація з постачанням газу в Харківській області стабільна. Михайло Добкін

Як зазначив під час програми «Час влади» в ефірі Харківського обласного державного телебачення голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, ситуація з постачанням газу в Харківській області стабільна. «Сьогодні ми маємо можливість у повному обсязі опалювати будинки», - сказав Михайло Добкін. Також він підкреслив, що продовжується робота щодо погашення підприємствами заборгованості за спожитий газ.  

Михайло Добкін відзначив, що ряд європейських країн вже перейшов на альтернативні джерела споживання електричної і теплової енергії. «Ці країни вийшли на серйозний рівень, де добре фінансуються програми енергозбереження. Харківська область також працює в напрямку скорочення споживання енергії, - підкреслив він. - Звичайна заміна вікон на металопластикові призводить до економії споживання тепла, а відповідно і газу. Це дає можливість Харкову вийти зі списку боржників». 

За словами голови ХОДА, в Україні сьогодні немає державної програми, яка заохочувала б тих, хто прагне запровадити систему енергозбереження і зменшити споживання електрики і теплової енергії.«Необхідний програмно-цільовий підхід до витрачання державних коштів на подібні потреби», - зазначив він.