Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Основною причиною виникнення заборгованості за спожитий газ є різниця в тарифах. Валентин Дулуб

Основною причиною виникнення заборгованості за спожитий газ є різниця в тарифах. Валентин Дулуб

«Основною причиною, через яку виникла заборгованість обласного КП «Дирекція розвитку інфраструктури територій» та інших теплопостачальних підприємств України, є різниця в тарифах. Державі потрібно сплатити підприємствам цю різницю, тому що через це вони зазнають величезних збитків, особливо після 1 серпня 2010 року, коли змінилася ціна на газ, а підприємства продовжують відпускати тепло за старими тарифами. На жаль, на сьогодні закон про компенсації за різницю у тарифах не прийнятий. Вирішення цього питання перенесли на 2011 рік», - зазначив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

За його словами, також накладає свій негативний відбиток на платежі за газ і те, що сьогодні бюджетні організації, які щорічно переукладають договори на постачання тепла, не можуть цього зробити, тому що не ухвалено закон про проведення тендерних торгів.

«Вся бюджетна сфера зараз не може укладати договори і платити за новими тарифами, тому що вони не можуть провести тендери. На сьогодні у нас є цілий ряд регіонів, де бюджетна сфера складає половину платежів за теплову енергію і за газ», - підкреслив Валентин Дулуб.