Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Всі чотири найнебезпечніші військові об'єкта Харківської області знаходяться під постійним контролем обласної влади

Про це голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін заявив в ефірі програми «Зворотній зв'язок» обласного державного радіо. «Я вже відвідав військові об'єкти в Лозовій, Балаклеї та Шевченківському районі. На них треба вирішувати різні проблеми, і ми робимо певні дії. Завтра я збираюся відвідати військову частину в Чугуївському районі, де хочу перевірити забезпечення заходів безпеки, які вживаються військовими та МНС. Всі ці об'єкти знаходяться під моїм особистим контролем», - зазначив голова ХОДА.

У Харківській області вжиті всі необхідні заходи для мінімізації наслідків низького врожаю

На жителях Харківської області ніяк не відіб'ється низький урожай зернових, який зібрали цього року сільгоспвиробники, - вважає голова ХОДА Михайло Добкін.

Посилена робота з попередження виникнення пожеж буде тривати до того моменту, поки не знизиться рівень пожежонебезпеки

«Всі зусилля, спрямовані на попередження виникнення пожеж, зараз дають свої результати. Кількість пожеж в області зменшується. Однак, незважаючи на те, що з 17 серпня спека потрохи почне здавати свої позиції, розслаблятися не можна, тому що в нашому регіоні не прогнозуються довгоочікувані дощі. Тому робота з попередження виникнення пожеж буде продовжена до того моменту, поки не знизиться рівень пожежонебезпеки», - підкреслив в ефірі програми «Зворотній зв'язок» обласного державного радіо голова облдержадміністрації Михайло Добкін.

Розшук зниклого безвісти харківського журналіста Василя Климентьєва знаходиться під особистим контролем голови ХОДА

«Правоохоронці вживають усіх заходів для того, щоб знайти зниклого безвісти харківського журналіста, головного редактора газети «Новий стиль» Василя Климентьєва. Це розслідування перебуває під моїм особистим контролем. Думаю, найближчим часом ситуація проясниться», - зазначив в ефірі програми «Зворотній зв'язок» обласного державного радіо голова облдержадміністрації Михайло Добкін.

Спільними зусиллями міністерств і відомств сьогодні вдалося підвищити ефективність заходів щодо попередження та реагування на пожежі. Михайло Болотських

Як повідомив під час селекторної наради з керівниками регіонів щодо протидії загрозі пожеж т.в.о. міністра – перший заступник міністра України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Михайло Болотських, на виконання доручення Президента МНС вживає заходів щодо подальшої протидії виникненню пожеж у природних екосистемах. За його словами, спільними зусиллями міністерств та відомств сьогодні вдалося підвищити ефективність заходів із попередження та реагування на пожежі.

Всі заходи щодо підвищення протипожежної безпеки на вибухонебезпечних об’єктах вже виконано. Михайло Добкін

В рамках заходів з підвищення протипожежної безпеки на Харківщині особливу увагу було приділено військовим частинам, де зберігаються вибухонебезпечні об’єкти, - повідомив в ході селекторної наради з керівниками регіонів щодо протидії загрозі пожеж голова ХОДА Михайло Добкін.

В Харківській області зменшується кількість лісових пожеж

Завдяки заходам підвищення протипожежної безпеки, прийнятим у Харківській області, в регіоні значно знизилася кількість лісових пожеж. Так, якщо з 1 по 5 серпня їх було 40, то з 5 по 16 – всього 19.

Система протидії виникненню пожеж має продовжувати ефективно працювати у цілодобовому режимі

В ході всеукраїнської селекторної наради Президент України Віктор Янукович особливо відзначив, що з боку правоохоронців не завжди спостерігалася своєчасна реакція на надзвичайні ситуації. «Я не випадково вас зібрав: хочу ще раз застерегти – у жодному разі не розслаблятися. Потрібно сьогодні той час, що лишився – тиждень, два чи три – стільки, скільки буде потрібно, втримати на вищому рівні дисципліну і зберегти державне народне добро», – наголосив Президент. Звертаючись до селянства, Президент звернув окрему увагу на недопущення сьогодні пожеж через спалення стерні та сухостою. Віктор Янукович підкреслив, що вже побудована у регіонах система протидії виникненню пожеж має продовжувати ефективно працювати у цілодобовому режимі.  

Відбулася селекторна нарада з керівниками регіонів щодо протидії загрозі пожеж

Під головуванням Президента України Віктора Януковича відбулася всеукраїнська селекторна нарада з керівниками регіонів України щодо протидії загрозі пожеж, пов’язаних із нинішніми складними погодними умовами. Віктор Янукович підкреслив, що сьогодні вся місцева та центральна влада у жодному разі не повинні розслаблятися. Натомість у час, що лишився до зміни погоди, вони мають діяти так само ефективно та приймати швидкі і правильні рішення. «Це така перевірка на «боєздатність» для кожного», – наголосив Президент. Звертаючись до керівників областей, Віктор Янукович ще раз підкреслив: місцева влада «несе персональну відповідальність» на своїй території.  

З 5 серпня в Україні сталося близько 2,2 тис. лісових пожеж

Як повідомив сьогодні під час всеукраїнської селекторної наради Президент України Віктор Янукович, з 5 серпня в Україні відбулося сталося 3 тис. пожеж, з них 2,2 тис. в лісах. Вогнем було охоплено приблизно 6,5 тис. га лісу та лісових насаджень. Найбільш складні ситуації були в південно-східних регіонах: АР Крим, Луганська, Донецька, Запорізька, Харківська, Дніпропетровська, Сумська області.

Право землевласників на субсидії має чітко визначити українське земельне законодавство. Ігор Шурма

Як повідомив під час пресс-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, позиція обласної влади полягає на тому, що кожна людина, яка має найменший шанс на соціальний захист мала право ним скористатися. 

Заборгованість не є підставою для відмови в оформленні субсидії. Ігор Шурма

Заборгованість за послуги ЖКГ не є підставою для відмови в оформленні субсидії. Про це повідомив сьогодні під час прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. «Борги не є підставою для відмови. Субсидії оформлятися будуть. Але законними всі ці дії можна буде вважати лише після того, як у перший календарний тиждень роботи Верховної Ради будуть проголосовані зміни і доповнення до закону, які знімуть заборону оформляти субсидію за наявновсті боргів», - підкреслив Шурма. 

З третьої декади серпня управління праці та соціального захисту населення області перейдуть на особливий режим роботи

З третьої декади серпня управлінця праці та соціального захисту населення в Харківській області перейдуть на особливий режим роботи. Вони працюватимуть до 20:00 кожен день, в тому числі в суботу та неділю. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив заступник голови ХОДА з соціальних питань Ігор Шурма.

98% конвертів з інформацією та документами для оформлення субсидій вже розіслані пенсіонерами, які проживають Харківській області

Як повідомив сьогодні на прес-конференції заступник голови ХОДА з соціальних питань Ігор Шурма, управління Пенсійного фонду в Харківській області вже розіслало 98% конвертів з інформацією та документами для оформлення субсидій. Всього по області такі конверти має отримати 561 931 адресат.

На субсидування населення в 2010 році виділено 123 мільйони гривень

Найближчим часом планується збільшення державного фінансування, яке спрямовується на субсидування населення. Наразі для цих потреб призначено 123 мільйони гривень, з яких станом на 1 липня вже було виділено 62 мільйони.

Субсидія – це не тільки соціальний захист і гарантія, але і дуже жорсткий механізм для наведення порядку у фінансових потоках. Ігор Шурма

Нові правила нарахування субсидій допоможуть розкрити численні проблеми, які наразі є в суспільстві, - вважає заступник голови ХОДА Ігор Шурма. Зокрема, йдеться про проблему тіньових прибутків громадян.

Наше завдання полягає в тому, щоб субсидії отримав кожен, хто їх потребує. Ігор Шурма

Як зазначив сьогодні на прес-конференції заступник голови ХОДА з соціальних питань Ігор Шурма, зараз ведеться активна робота з підготовки управлінь праці та соціального захисту населення до прийому відвідувачів у період оформлення субсидій: «Завдання влади – до 1 вересня забезпечити готовність управлінь та підрозділів праці та соціального захисту населення до напливу людей. Для цього ми проводимо ряд заходів, які допоможуть нам уникнути проблем у подальшій роботі. Ми маємо зробити все, щоб субсидії отримав кожен, хто їх потребує».

При ремонті Окружної дороги Харкова необхідно укладати 5 тис.т асфальтобетону на добу

Таке завдання перед дорожниками поставив сьогодні голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. За інформацією начальника служби автомобільних доріг Харківської області Сергія Стельняковича, всього на 85 км протяжності Окружної дороги необхідно укласти 250 тис. т асфальтобетону. Укладання асфальтобетонного покриття планується завершити в жовтні.

Харківська облдержадміністрація підвищує виконавчу дисципліну

На виконання доручення голови Харківської обласної адміністрації Михайла Добкіна «Щодо вжиття заходів неухильного та своєчасного виконання актів та доручень Президента України» підвищується контроль виконавчої дисципліни в структурних підрозділах ХОДА та районних адміністраціях.

Завтра в Чугуєві стартує виставка-ярмарок «Харківські видавці – районам області»

Від завтрашнього дня в районах області розпочинає роботу пересувна постійно діюча виставка-ярмарок «Харківські видавці – районам області», організована управлінням у справах преси та інформації ХОДА. Першими книговидавці відвідають жителів Чугуївського району. О 10:00 в Комсомольському парку районного центру урочисто відкриється книжкова експозиція, де мешканці зможуть придбати літературу за цінами виробників, а навчальна література буде продаватися на 20% дешевше.  

Харківщина лідирує за дефляцією

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов повідомив, що за підсумками липня дефляція в Харківській області склала 0,8%. Це дозволило Харківщині вийти на перше місце серед регіонів. В цілому по Україні цей показник становить 0,2%. «Харківська область лідирує по зниженню цін на продукти харчування й безалкогольні напої - 1,5%, тоді як в Івано-Франківській, Хмельницькій і Львівській областях ціни ростуть. Стабільними у нас залишилися ціни на житло, воду та електроенергію, у той час як у багатьох регіонах вони значно зросли», - зазначив Юрій Анатолійович.  

Ціни на хліб рости не будуть. Юрій Сапронов

«Українцям не слід побоюватися зростання цін на хліб, оскільки в Аграрному фонді залишилося достатньо зерна з урожаїв останніх трьох років - близько 1,1 млн. тон. Думаю, найближчим часом буде сформований необхідний для країни зерновий фонд», - заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, коментуючи можливе підвищення цін на хлібобулочні вироби.  

«Єдине вікно» для інвестпроектів суттєво допоможе збільшити приплив інвестицій. Юрій Сапронов

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов позитивно відгукнувся про розроблений урядом законопроект «єдиного вікна» для інвесторів, який був зареєстрований у Верховній Раді 12 серпня.

Харківські книговидавці та книгорозповсюджувачі візьмуть участь у Міжнародній виставці-ярмарку в Києві

Книговидавці та книгорозповсюджувачі Харківської області візьмуть участь у VI Київській міжнародній книжковій виставці-ярмарку. Виставка буде проходити з 18 по 21 серпня в Міжнародному виставковому центрі (Броварський проспект, 15). В обласному стенді візьмуть участь 7 харківських підприємств.

Події дня

Сьогодні, в понеділок, 16 серпня, о 14:00 в малій залі ХОДА (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться прес-конференція заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Шурми на тему: «Соціальний захист населення під час оптимізації тарифів на житлово-комунальні послуги».  

Освітлення на всіх мостах і шляхопроводах вздовж Окружної дороги буде відновлено

Як повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, освітлення на всіх мостах і шляхопроводах вздовж Окружної дороги буде відновлено. «До фінансування робіт з освітлення планується залучити всіх власників об'єктів, що знаходяться вздовж дороги. Також, можливо, будуть відведені якісь земельні ділянки під комерцію, власники яких допоможуть обладнати освітлення на мостах і шляхопроводах. Роботи з освітлення потрібно завершити цього року», - зазначив голова ХОДА.

Про нагородження

З метою відзначення організованого проведення комплексу весняно-польових робіт, досягнення високих результатів із вирощування ранніх зернових та своєчасне збирання врожаю в 2010 році голова облдержадміністрації дав доручення оформити нагородні документи: 1. Про нагородження орденом "За заслуги" III ступеня БОВДУЯ Івана Петровича - голови Барвінківської районної державної адміністрації.  

Укладання асфальтобетонного покриття на Окружній дорозі планується завершити в жовтні

Як повідомив сьогодні начальник служби автомобільних доріг Харківської області Сергій Стельнякович, укладання асфальтобетонного покриття на Окружній дорозі планується завершити 10-15 жовтня. Всього на Окружній дорозі (протяжність - 85 км) планується укласти 250 тис. т асфальтобетону. Нижній шар проїжджої частини буде виконаний з бетону, верхній - з щебенево-мастичного асфальтобетону. На 5 підйомах дорога буде розширена. Всі роботи по проїжджій частині планується виконати в цьому році. При ремонті дороги буде використовуватися асфальтобетон виробництва асфальтозаводів Харкова та Дергачівського району.

Про притягнення до відповідальності

Під час обласної селекторної наради заступник голови – керівник апарату ХОДА Василь Хома оприлюднив розпорядження голови облдержадміністрації від 13 серпня 2010 року №633-к «Про притягнення до відповідальності», згідно з яким робота голів Борівської, Валківської, Дергачівської, Краснокутської, Нововодолазької, Первомайської та Шевеченківської райдержадміністрацій по проведенню весняної посівної кампанії та організації збиральних робіт визнана незадовільною. Всіх їх попереджено про персональну відповідальність та неприпустимість неналежного виконання функцій і повноважень голови районної державної адміністрації. До Кабінету Міністрів України та Адміністрації Президента України будуть підготовлені пропозиції щодо звільнення Сергія Кушнарьова з посади голови Краснокутської РДА за допущені недоліки в роботі.

Ми намагаємося залучити в регіон все краще і віддати на службу людям. Михайло Добкін

Як відзначив в ході огляду реконструкції окружної дороги голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, Харків за досить короткий термін зміг створити дуже сильну матеріально - технічну базу для ремонту міських доріг. Сьогодні ремонт доріг в Харкові більш масштабний, ніж в інших містах України. «Капітальний ремонт 85-ти кілометрової кільцевої дороги - це дуже складне завдання, тим більше, коли є обмеження за часом. Наш наступний крок - ремонт доріг в області», - підкреслив голова ХОДА.  

Архів документів