Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2011 році планується поліпшити якість надання послуг культурними установами Харківської області

У 2011 році планується поліпшити якість надання послуг культурними установами Харківської області

На 2011 рік є дуже серйозні плани у розвитку якісного підходу отримання мешканцями Харківської області послуг у сфері культури. Про це сказав в ефірі програми обласного телебачення «Година влади» заступник голови ХОДА Євген Савін.

«Сьогодні ми вже зробили декілька перших кроків.Ми починаємо оптимізувати мережу комунальних підприємств, пов'язаних з культурою, для того, щоб зменшити кількість управлінського апарату, зменшити витратну частину і направити ці гроші і на збільшення зарплат, і на розвиток матеріально-технічної та творчої частини культурних закладів», - заявив він.

Також заступник голови ХОДА повідомив про плани збільшити фінансування закладів культури за рахунок позабюджетних коштів. «У сільській місцевості це великі фермерські господарства, які чудово розуміють, що якщо на селі не буде розвинена інфраструктура, то завтра у них не буде людей, які будуть працювати в полі», - сказав Євген Савін. 

Він зазначив, що в Харківській області дуже багато споруд культури, стан яких незадовільний. «Тому ми розробили спеціальну програму, за якою будемо розуміти в який час і як ми будемо відновлювати ці будинки культури. Разом з головами районних адміністрацій ми проаналізували ситуацію, ми визначили особливо важливі будинку культури, в яких концентрується досить велика кількість мешканців Харківської області. Ось з них ми і почнемо», - поінформував Євген Савін.