Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Гречка в Харківській області подорожчає мінімально

Гречка в Харківській області подорожчає мінімально

Великі торгові мережі Харкова отримають можливість закупити гречку за оптовою ціною, з тим, щоб реалізувати її з мінімальною надбавкою. Про це повідомив під час он-лайн конференції газети «Комсомольська правда в Україні» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Він зазначив, що днями розмовляв з керівником однієї з найбільших компаній, яка сьогодні має 3 тис. 200 тонн гречки на складах. «По-перше, я звернувся до нього з проханням, щоб ця гречка не виїхала за межі Харківської області, і він дав мені обіцянку, що не буде вивезено жодної тонни.

По-друге, ми домовилися про реалізацію цієї гречки через ту соціальну мережу, яка створена сьогодні практично у всіх великих торгових центрах м.Харкова. Ми зв'яжемо безпосередньо власників торгових центрів з цією агрофірмою для того, щоб вони могли гречку без посередників придбати за оптовою ціною - вона зараз становить близько 13 грн. - і з мінімальною націнкою реалізовувати через цю торгову мережу», - заявив Михайло Добкін.

Голова ХОДА додав, що інші розглянуті варіанти виявилися менш вигідними: «Якщо брати закупівельні ціни того ж Китаю, то на кордоні гречка коштує 2 долари - це 16 гривень. Плюс розмитнення та інші обов'язкові платежі, - і вона вийде в закупівельній ціні дорожче, ніж її можна купити зараз».