Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Обласна адміністрація є центром книжкової столиці України. Олександр Красовицький

Обласна адміністрація є центром книжкової столиці України. Олександр Красовицький

Як зазначив 24 січня під час відкриття виставки, приуроченої до 20-річчя Незалежності Україна, генеральний директор видавництва «Фоліо» Олександр Красовицький, в Харкові книги завжди користуються попитом.

«На щастя, Харків є книжковою столицею України не тільки з виробництва книг, але і з їх читання. Ми можемо сказати на сьогодні, що високий освітній рівень харківських вузів і шкіл призводить до того, що для наших книг є покупці. Обласна адміністрація є центром цієї книжкової столиці, організовуючи подібні заходи, і я сподіваюся, що ті наші колеги, які сьогодні не взяли участь у цій виставці, наступного разу своїми книжками заповнять не тільки фойє, але й наступні поверхи, і мешканці нашої області зможуть з ними ознайомитися»,- зазначив Олександр Красовицький.

У ході виставки видавництво «Фоліо» презентувало серію книжок «Шкільна бібліотека», призначену для учнів середніх шкіл.

«Серія «Шкільна бібліотека» - це ті книги, які входять до шкільних програм як для українських, так і для російських шкіл. Всього це трохи більше 120 книг, які підготовлені нами з коментарями, затвердженими Міністерством освіти. За 20 років незалежності шкільні бібліотеки практично не отримували літератури для школярів у рамках основної та позакласної програми. Вперше з'явилася така серія, і я думаю, що місцева влада всіх областей України буде дбати про те, щоб книги, яких не вистачає в школах, там з'являлися», - підкреслив Олександр Красовицький.