Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У фойє Будинку рад відкрилися книжкова виставка та виставка художніх робіт

У фойє Будинку рад відкрилися книжкова виставка та виставка художніх робіт

24 січня в фойє Будинку рад розпочала роботу книжкова виставка-ярмарок та виставка художніх робіт. Захід присвячений 20-річчю Незалежності України і є продовженням пересувної книжкової виставки-ярмарку продукції харківських видавництв, організованої управлінням у справах преси та інформації ХОДА.

У виставці беруть участь 11 харківських видавництв, які представили гостям заходу літературу різних напрямів. Почесне місце на стендах посідають книги про історію та визначні місця Харківщини, а також твори харківських авторів.

Родзинкою заходу стали дві презентації: видавництво «Фоліо» презентувало серію книжок «Шкільна бібліотека», а Харківський приватний музей міської садиби представив серію книг «Слобожанські родоводи».

Художню складову виставки представляють картини відомого харківського художника Віктора Ковтуна, які відображають архітектуру Харкова.

Відвідати захід можна з 9.00 до 18.00 щоденно з 24 до 28 січня.

За словами заступника голови ХОДА Євгенія Савіна, виставку зможуть побачити і мешканці Харківської області.

«Далі виставка піде по районах області, де жителі навіть найбільш віддалених з них зможуть ознайомитися з книжковими новинками, а також при бажанні придбати потрібну книгу», - повідомив він.

«Виставка є першою подією, присвяченою 20-річчю Незалежності України. Хочу сказати, що ми не випадково обрали для відкриття виставки цей день, адже лише 22 січня Україна відзначила День Соборності України. Це дуже важлива подія і для сходу, і для заходу нашої країни, оскільки тільки завдяки нашим спільним зустрічам і єднанню ми зможемо зробити з нашої держави сильну, багату країну»,- зазначила під час відкриття виставки начальник управління у справах преси та інформації Вікторія Маренич.