Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Максимальний рівень пенсії складе 12 розмірів прожиткового мінімуму

Максимальний рівень пенсії складе 12 розмірів прожиткового мінімуму

 У підготовленому Урядом України законопроекті пенсійної реформи йдеться про скорочення надвисоких пенсій, шляхом встановлення максимального розміру пенсії на рівні 12 розмірів прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. Про це сьогодні під час прес-конференції сказала заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області - начальник управління пенсійного забезпечення Тетяна Піпченко.

«Обмеження пенсій максимальним розміром не стосується пенсіонерів, яким призначено пенсію до 2011 року, оскільки згідно із Конституцією України (стаття 22) при прийнятті нових законів або внесенні змін до чинних законів не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод», - підкреслила вона.

Пенсії, що були призначені до набрання чинності законом, виплачуватимуться у розмірах, які не можуть бути нижче від вже встановлених. Але пенсії, які перевищують встановлений максимальний розмір, не будуть індексуватися або підвищуватись у випадках, передбачених законодавством, до того часу коли їх розмір відповідатиме максимальному.