Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З нагоди Дня Соборності України відбудеться актуальна подіум-дискусія «Ой, там збиралися під прапори»

З нагоди Дня Соборності України відбудеться актуальна подіум-дискусія «Ой, там збиралися під прапори»

21 січня 2011 року о 14 годині у Харківській обласній бібліотеці для дітей (вул. Артема, 43) з нагоди Дня Соборності України відбудеться актуальна подіум-дискусія «Ой, там збиралися під прапори». До участі запрошені курсанти Харківського інституту підготовки юридичних кадрів для СБУ при Національній юридичній академії ім. Ярослава Мудрого, а також історики та літературознавці.

Захід розпочнеться історичним екскурсом у буремні події революції 1917 року та Громадянської війни. Зокрема, йтиметься про обставини утворення Української Народної Республіки (УНР) та Західноукраїнської Народної Республіки (ЗУНР), які на той час знаходилися у дуже складному економічному, військовому та політичному становищі, саме чому і вирішили об’єднатися у соборну державу, щоб спільними зусиллями долати нагальні труднощі.

Яскраві паралелі між важливими історичними подіями та сучасними політичними реаліями нашої держави під час подіум-дискусії, а також питання, які обговорюватимуться, не повинні залишити байдужими нікого.

Організатори сподіваються, що зустріч, незважаючи на важливість і складність теми, пройде в інтерактивному, діалоговому форматі, чому сприятиме використання мультимедійних матеріалів та розгорнута у читальній залі бібліотеки книжкова виставка відповідної тематики, зокрема література харківського видавництва «Право».