Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Консультаційні центри з питань нарахування субсидій будуть організовані і на обласному, і на районному рівнях

В Харківській області проводиться робота з організації роз’яснювальних пунктів для людей, які бажають отримати субсидію, - повідомив в ході програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заступник голови області Ігор Шурма.

Для непрацездатних та соціально незахищених категорій громадян підняття ціни на газ та послуги ЖКГ буде безболісним. Ігор Шурма

«В умовах підвищення тарифів багато залежить від того, наскільки розвинутими є захисні механізми держави по відношенню до малозахищенних верств населення. Згідно з новим порядком субсидія буде призначатися в тому випадку, якщо сума оплати за комунальні послуги перевищує 10% сукупного сімейного доходу для непрацездатного населення і соціально незахищених категорій громадян та 15% - для працездатного населення. Для непрацездатних та соціально незахищених категорій громадян підняття ціни на газ та комунальні послуги буде абсолютно безболісним. Зміну ціни відчують тільки ті люди, доходи яких дозволяють їм платити за комунальні послуги в повному обсязі», - зазначив в ефірі програми обласного державного радіо "Ранковий ексклюзив" заступник голови ХОДА з соціальних питань Ігор Шурма.

В Харківській області зібрано 98% посівів ранніх зернових культур

На сьогодні в області зібрано 98% посівів ранніх зернових культур. Намолочено 933 тис.т зерна, з них 474 тис.т пшениці. 82% складає пшениця 2-4 класу, тобто продовольче зерно. Про це повідомив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук.

Підписано Меморандум про непідвищення цін на хліб

3 серпня в малому залі Харківської облдержадміністрації відбулася церемонія підписання МЕМОРАНДУМУ про непідвищення ціни на хліб між Харківською обласною державною адміністрацією, Державною інспекцією з контролю за цінами в Харківській області, Харківським обласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету України, виробниками борошна, хліба та хлібобулочних виробів і суб'єктами підприємницької діяльності.

Опублікований проект Податкового кодексу України

У сьогоднішньому номері газети «Урядовий кур’єр» (№ 141(4292) та на офіційному сайті Міністерства фінансів України опублікований проект Податкового кодексу України. «Сьогодні Податковий кодекс є вкрай необхідним як для держави, так і для суспільства. Ухвалення цього документа є найважливішим елементом реалізації податкових реформ в Україні. Визначальною місією реформ є побудова сучасної справедливої фіскальної політики у розрізі оподаткування, рівність усіх платників податку перед законом та досягнення сталого розвитку економіки України», - йдеться у повідомленні відділу взаємодії зі ЗМІ та зв'язків з громадськістю Міністерства фінансів України.

Харківщина обмінюється досвідом з Дніпропетровськом

Сьогодні робоча група технічної ради Харківської облдержадміністрації у Дніпропетровську візьме участь у засіданні круглого столу з обміну досвідом у впровадженні інформаційних технологій у Дніпропетровській та Харківській облдержадміністраціях. Учасникам наради буде продемонстровано роботу телекомунікаційного центру області, обладнання робочих місць працівників облдержадміністрації, а також презентовано досвід впровадження та результати реалізації регіональної програми інформатизації «Електронна Дніпропетровщина».  

Події дня

Сьогодні, 3 серпня, о 14:00 в малій залі ХОДА (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться нарада з керівниками підприємств-виробників борошна, хліба та хлібобулочних виробів та суб’єктами підприємницької діяльності.  

Інформує Державна інспекція з контролю за цінами в Харківській області

Державна інспекція з контролю за цінами в Харківській області на виконання доручення Мінекономіки від 04.03.08 №04/2546-08 до розпорядження Кабінету Міністрів України №368-р від 27.02.08 оприлюднює щомісячні оперативні дані про середні рівні роздрібних цін на соціальнозначущі товари, які реалізують підприємства роздрібної торгівлі Харківської області.  

Триває вступна кампанія 2010 року

За інформацією Головного управління освіти і науки ХОДА, у 2010 році в Харківській області прийом на І курс здійснюють 88 вищих навчальних закладів, у т.ч. 45 ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації (технікуми, училища, коледжі), 31 ВНЗ ІІІ-ІV рівнів акредитації державної форми власності (інститути, університети, академії), 12 ВНЗ приватної форми власності. 

Повітряно-десантні війська святкують 80-річчя

Сьогодні на Меморіалі пам'яті воїнів-інтернаціоналістів відбулася урочиста церемонія покладання квітів з нагоди Дня аеромобільних військ України та 80-річчя з дня створення повітряно-десантних військ. У церемонії взяли участь: заступник голови Харківської облдержадміністрації, учасник війни в Афганістані Василь Хома, заступник голови Харківської облради Микола Тітов, в.о. директора Департаменту охорони здоров'я та соціальних питань міської ради Світлана Горбунова-Рубан, представники організацій воїнів-інтернаціоналістів міста та області.

Нова Водолага готується до Дня Незалежності

Шановні керівники підприємств, приватні підприємці! Нововодолазька районна державна адміністрація запрошує Вас взяти участь в святковому ярмарку до Дня Незалежності України, який відбудеться 21 серпня 2010 року з 7.00 на площі «Ювілейній» смт Нова Водолага. Про Вашу згоду щодо участі в ярмарку просимо повідомити управління економіки райдержадміністрації за тел. (05740) 4-21-08 або листом за адресою: Харківська обл., смт Нова Водолага, вул. Гагаріна, 7.  

Голова Куп’янської райдержадміністрації взяв участь у «Прямому ефірі» на місцевому телеканалі

Як повідомляє відділ організаційно-кадрової роботи апарату Куп’янської райдержадміністрації , 28 липня на каналі Куп'янського телебачення відбувся “Прямий ефір” голови райдержадміністрації Геннадія Ківшаря, в ході якого працював зворотний зв’язок з населенням району. Геннадій Володимирович проінформував населення про стан справ в сільському господарстві району, про виконання бюджету району, про призначення в райдержадміністрації та про результати 100 днів роботи на посту голови райдержадміністрації.  

До уваги журналістів!

Сьогодні, 2 серпня, об 11:00 до пам’ятника загиблим афганцям (ст. м. Наукова) відбудеться урочисте покладання квітів на честь Дня аеромобільних військ України.  

Буде хліб і до хліба!

«Зараз центральна і регіональна влада роблять усе можливе, аби відродити галузь тваринництва, яка в останні роки була майже загублена. Завдання в нас таке, щоб забезпечити населення якісною продукцією. Відтак, робимо для цього все можливе, і приємно те, що в нас є чимало керівників, які розвивають тваринництво. Буквально днями був у господарстві «Промінь» у Красноградському районі, яке очолює Герой України Іван Михайлович Гулий. Він без посередників реалізує м’ясо, молоко та іншу продукцію. Зокрема, кілограм сала високої якості в нього коштує 10 гривень. Де за такою ціною його знайдеш у столиці Слобожанщини?», - зазначив під час «прямої телефонної лінії» у редакції газети «Слобідський край» заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук.

Харківська область візьме участь у загальнодержавній виставковій акції «Барвиста Україна»

17-20 серпня 2010 року у НК «Експоцентр України» в Києві відбудеться загальнодержавна виставкова акція «Барвиста Україна». Від Харківської області в одному з найпрестижніших виставкових заходів України братиме участь ряд успішних підприємств різного профілю.

З чого починається Батьківщина? ...

У далекі сорокові для маленького хлопчика Віті - жителя села Краснопавлівка Лозівського району Харківської області - батьківщина втілилася у скромному будинку сільської середньої школи. Перша парта в кабінеті української мови на другому поверсі, шкільні друзі, і звичайно - талановитий педагог, який роздивився у підростаючого хлопчини неабиякі математичні здібності. Саме рідній школі і своєму викладачеві математики в старших класах Івану Григоровичу Лілітко все життя вдячний нинішній ректор Московського державного університету Віктор Антонович Садовничий. Саме сюди - в рідне село Краснопавлівка і в стіни рідної школи при кожній можливості приїжджає відомий російський математик, вченим зі світовим ім'ям.  

До початку процесу надання субсидій - готові

30 липня перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв, а також міські голови міст обласного підпорядкування, керівники підприємств житлово-комунального господарства, представники Державної житлово-комунальної інспекції Харківської області взяли участь у всеукраїнській селекторній нараді з питань: стану виконання заходів, передбачених Загальнодержавною програмою реформування та розвитку ЖКГ, стану підготовки об’єктів житлово-комунального господарства, міського електротранспорту та об’єктів соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період 2010/11 років, стану розрахунків підприємств житлово-комунального господарства за спожиті енергоносії. Провів селекторну нараду міністр з питань житлово-комунального господарства України Юрій Хіврич.

Установи культури не будуть фінансуватися за рахунок системи охорони здоров'я. Ігор Шурма

На утримання маєтків у Володимирівка та Шарівці, де раніше розташовувалися тубдиспансери, йде близько 2 млн. грн. на рік за рахунок системи охорони здоров'я.Про це повідомив сьогодні на селекторній нараді Ігор Шурма. За його словами, маєтки будуть зняті з балансу обласного відділу охорони здоров'я та передані Фонду Держмайна або управлінню культури.«Тоді, коли медицина фінансується на 50% забирати близько 2 мільйонів на утримання культурної спадщини - ми не можемо такого собі дозволити», - зазначив Шурма.   

Медичні заклади Харківщини вживають заходи щодо економії паливно-енергетичних ресурсів

У кожному лікувально-профілактичному закладі розроблені питомі норми споживання паливно-енергетичних ресурсів та енергетичні паспорти. За І півріччя поточного року по області об'єктивна економія електроенергії склала 21719,7 кВт/год; теплової енергії -114206,3 Гкал; газу – 2411,0 тис.м3. Про це повідомив сьогодні під час селекторної наради заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.  

Навколо Харкова створюються перехоплюючі паркінги

За інформацією управління з координації підготовки та проведення в Україні фінальної частини Євро-2012 Головного управління економіки ХОДА, згідно вимог УЄФА та плану мобільності при в’їзді до м. Харкова треба створити перехоплюючі паркінги для тимчасового розташування автомобілів та автобусів. Відповідна робота була проведена Дергачівською та Харківською райдержадміністраціями, які підписали угоди з володарями або орендарями земельних ділянок, розташованих при в’їзді до Харкова зі сторони Києва, Бєлгорода, Донецька та Дніпропетровська.  

Капітальний ремонт та реконструкція будівель низки медичних закладів області планується провести під час підготовки до зими

Як повідомив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, планом підготовки до роботи в осінньо-зимовий період 2010-2011 років передбачається провести капітальний ремонт та реконструкцію будівель низки медичних закладів області.

В районах області працюватимуть координаційні центри з управління процесом оформлення житлових субсидій

Заступник голови ХОДА Ігор Шурма очолить оперативний штаб з управління процесом оформлення житлових субсидій в Харківській області, в який будуть входити голова Пенсійного фонду, начальник управління соціального захисту і керівник центру зайнятості. Про це він повідомив сьогодні під час селекторної наради. Також заступник губернатора дав доручення створити в кожному районі області координаційні центри за участю представників відповідних структур. «Я переконаний, що координація зусиль адміністрацій, Пенсійного фонду, управління праці та районних центрів зайнятості дасть можливість нам опанувати ситуацію і не дати жодних підстав для виникнення турбот у людей», - зазначив Ігор Шурма. 

Заборгованості з виплатою заробітної плати медичним працівникам області немає, але виплати трохи затримуються. Ігор Шурма

Як зазначив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, заборгованості з виплатою заробітної плати медичним працівникам області немає, але виплати трохи затримуються. «Станом на 29 липня у 5 районах (Дворічанський, Ізюмський, Куп’янський, Краснокутський та Лозівський) сума невиплаченої зарплати становила близько 5 млн.грн., але враховуючи, що були вжиті необхідні заходи, сьогодні сума становить близько 1,5-1,8 млн.грн. у 3 районах. Це не є система і тенденція. Затримка з виплатою заробітної плати – це проблема в управлінні районним господарством. 22 райони не мають таких проблем, а у 5 районів вони з’явилися. Це означає, що хтось неправильно управляє фінансовими потоками», - підкреслив Ігор Шурма.

Поставки інсулінів у Харківську область розпочнуться в першій декаді серпня

Як повідомив сьогодні в ході обласної селекторної наради заступник голови ХОДА Ігор Шурма, визначено переможця тендерних торгів на право постачання інсулінів в Харківську область. Поставки розпочнуться в першій декаді серпня. Потреба області в інсулінах буде повністю задоволена до грудня.

Підготовлено до роботи в осінньо-зимовий період 67% закладів охорони Харківської області

Станом на 30 липня у Харківській області до роботи в осінньо-зимовий період 2010-2011 років підготовлено та здано по актам 648 закладів охорони здоров'я різних рівнів, що становить 67%. Всього необхідно підготувати 972 заклади. Про це повідомив сьогодні під час селекторної наради заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. За його словами, у цей же період торік рівень підготовки закладів охорони здоров'я до роботи в опалювальний сезон складав 54%. 

Ведеться підготовка медичних закладів Харківської області до роботи в осінньо-зимовий період

 З метою своєчасної підготовки закладів охорони здоров'я Харківської області до сталої роботи в осінньо-зимовий період Головним управлінням охорони здоров'я обласної державної адміністрації видано наказ від 26 квітня 2010 року № 321 «Про підготовку комунальних лікувально-профілактичних закладів та установ до роботи в осінньо-зимовий період 2010-2011 років». Про це повідомив сьогодні під час селекторної наради заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

В Харківській області зібрано 96% ранніх зернових культур

На сьогодні в області зібрано 501,4 тис. га ранніх зернових культур, що становить 96% загальної площі посівів. Про це повідомив сьогодні під час обласної селекторної наради начальник Головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Ігор Зубрич. 

У м.Куп'янську відпочинок людей на воді організований на високому рівні

Як зазначив сьогодні під час відвідування Куп'янської рятувально-водолазної станції заступник начальника відділу планування та реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру ГУ з питань надзвичайних ситуацій ХОДА Ігор Олійник, м.Куп'янськ завжди відрізнялося високим рівнем організації відпочинку людей на воді. Саме завдяки цьому в 2010 році в місті не зафіксовано жодного випадку загибелі людей на воді.

У Харківській області переглянуто близько 60% договорів про оренду водоймищ

Як зазначив заступник начальника відділу планування та реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру ГУ з питань надзвичайних ситуацій ХОДА Ігор Олійник, керівництвом ХОДА вживаються всі необхідні заходи щодо запобігання загибелі людей на воді. Зокрема, за дорученням голови облдержадміністрації Михайла Добкіна в регіоні переглядаються всі договори про оренду водоймищ. У документ включається пункт про відповідальність орендарів за безпеку на воді.

У Харківській області дозвіл на роботу отримали 58 пляжів

Як повідомив заступник начальника відділу планування та реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру ГУ з питань надзвичайних ситуацій ХОДА Ігор Олійник, в Харківській області налічується 107 місць масового відпочинку людей на воді. У 2010 році дозвіл на роботу отримали 58 пляжів.

Архів документів