Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові будуть готуватися до зимової Олімпіади українські та російські спортсмени

У Харкові будуть готуватися до зимової Олімпіади українські та російські спортсмени

У ході прес-конференції заступник голови ХОДА Євген Савін повідомив, що в минулому році за ініціативою голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна було створено комунальну установу «Український східний центр олімпійської підготовки з зимових видів спорту». «У нас є глобальний план будівництва зимового спорткомплексу. Це - траса для біатлону зі стадіоном, на якому можна буде проводити і лижні гонки, і гонки по біатлону. Це буде місце, яке добре відоме харків'янам, яке буде розвиватися. Цей стадіон дозволить займатися і влітку», - зазначив Євген Савін.

Заступник голови ХОДА повідомив, що у зв'язку з тим, що Президент України запропонував, щоб Україна приймала Зимову Олімпіаду 2022, планується зробити Харків одним з міст, де будуть тренуватися олімпійці. «Ми розраховуємо, що на базі цього спорткомплексу будуть тренуватися також спортсмени з Бєлгорода та Курська, тому що у них аналогічних стадіонів немає», - додав Савін. 

В даний час ведеться підготовча робота, рішенням голови облдержадміністрації створена робоча група, відпрацьовуються технічні питання.