Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Водойми Харківської області перевіряються на безпеку для купальників щомісяця

У місцях масового купання людей проби води беруться раз на місяць. При цьому, як правило, якщо на початку сезону вода відповідає санітарним нормам, то до осені її якість значно знижується, - відзначає Головний державний санітарний лікар Харківської області Тетяна Колпакова.

З 1 серпня Уряд України розпочне реалізацію проекту з повернення ПДВ

«З 1 серпня Уряд розпочне реалізацію проекту з повернення ПДВ у вигляді облігацій з подальшою їх монетизацією, - завив сьогодні на прес-конференції Прем'єр-міністр України Микола Азаров.  - Для цього підготовлені необхідні ресурси. Ми ставимо перед собою завдання протягом 2 - 3 місяців повністю розрахуватися із заборгованістю за податок на додану вартість».

Загальна частка сімей, які підтримуватиме держава, складе 34%

Для зменшення навантаження на сімейні бюджети громадян України при формуванні економічно обгрунтованої ціни на газ Уряд ухвалив рішення про введення заявницького механізму призначення субсидій і про зниження порогу для призначення субсидій. Про це сьогодні на прес-конференції заявив Прем'єр-міністр України Микола Азаров.     

Ми рекомендуємо від інфекцій та отруєння дітей рятуватися продукцією дитячих молочних кухонь. Тетяна Колпакова

Щоб уникнути заражненія маленьких дітей кишковими інфекціями, а також запобігти харчовим отруєнням, санітарні лікарі рекомендують користуватися продукцією молочних кухонь. Її якість постійно контролюється, а умови зберігання відповідають нормам,- підкреслює Головний державний санітарний лікар Харківської області Тетяна Колпакова.

У Харкові обговорять питання реінтеграції в суспільство колишніх ув'язнених

28 липня з 11:00 до 13:00 у конференц-залі готелю "Мир" (пр. Леніна, 27а) відбудеться засідання регіональної робочої групи з питання реалізації україно-шведського проекту «Триступенева всестороння програма реінтеграції в суспільство громадян, які перебувають на випробувальному терміні та звільнені з місць позбавлення волі».

Санітарні лікарі радять утриматися від вживання продуктів, що швидко псуються, і не забувати про правила особистої гігієни

Щоб уникнути отруєнь і зараження кишковими захворюваннями, санітарні лікарі рекомендують не купувати молочних і готових м'ясних продуктів, особливо на ринках, а також як можна частіше мити руки.

Підвищення ціни на газ - єдиний шлях стабілізації економічної ситуації в країні. Микола Азаров

"Підвищення ціни на газ - єдина можливість стабілізувати економічну ситуацію в країні, зменшити розмір державного боргу, припинити руйнування вітчизняної нафтогазової галузі та системи житлово-комунального господарства. Іншого шляху просто не існує", - заявив на прес-конференції для регіональних, центральних і зарубіжних засобів масової інформації Прем'єр-міністр України Микола Азаров. 

Кількість жителів Харківської області, що захворіли кишковими інфекціями, перевищує загальноукраїнський показник у кілька разів

У Харківській області за даними перших 5 місяців поточного року в 5 разів більше людей захворіли на сальмонельоз, ніж у середньому по Україні (з розрахунку кількості захворілих на кожні 100 тисяч чоловік). Що стосується дизентерії, то показник регіону перевищив загальноукраїнський в 10 разів.

В обласній художній галереї відкривається виставка живопису Сергія Новикова «Дух конструктивізму»

З 30 липня по 18 серпня в стінах Харківської обласної художньої галереї буде представлена виставка художника-живописця Сергія Новікова під назвою «Дух конструктивізму». На виставці представлено ціле розмаїття сюжетних ліній: деякі автор бере зі своїх вражень, деякі з літератури, а є й «картинки» з його снів. Всі представлені роботи можна розділити на три основні сюжетні лінії: перша - філософське осмислення творчості М.В. Гоголя, що символізує подвійність світів, одвічну боротьбу між світлом і темрявою. Інша сюжетна лінія присвячена міфології, і нарешті, третя, одвічна тема: жінка в мистецтві. Сергій Новіков бачить жінку різною: ніжною, загадкової, іноді мінливою, але завжди граціозною і прекрасною.

Пріоритетний напрямок роботи обласної санітарно-епідеміологічної служби - нагляд за оздоровленням дітей. Тетяна Колпакова

У ході регулярних перевірок всіх дитячих оздоровчих установ Харківської області санітарна служба виявляє ряд порушень. Найпоширенішим з них є закупівля продуктів харчування без повного пакету відповідних супровідних документів.

У Краснограді відбулося виїзне засідання правління облспоживспілки

Сьогодні заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук взяв участь у роботі виїзного розширеного засідання правління облспоживспілки, яке відбулося в Краснограді. Перед початком засідання Віталій Володимирович ознайомився з матеріально-технічною базою і торгівлею сільгосппродукцією у магазинах Красноградського ринку, райспоживспілки та сільгосппідприємств і взяв участь у відкритті оптово-роздрібного складу «Опт-маркет» Красноградської райспоживспілки.  

Про хід збирання ранніх зернових

За інформацією Головного управління АПР області, станом на 26 липня в Харківський області скошено 426,648 тис га ранніх зернових, що становить 74% від запланованої площі, обмолочено 422 тис га (73%). Всього намолочено 758 тис тонн зерна при врожайності 18 ц/га.  

Віталій Алексейчук візьме участь у "прямій лінії" газети «Слобідський край»

28 липня з 13:00 до 14:00 відбудеться  "пряма лінія" газети «Слобідський край» за участю заступника голови облдержадміністрації Віталія Алексейчука. Запитання можна буде задати за телефоном (057) 392-14-09. 

Події дня

Сьогодні, 27 липня, о 14:00 в малій залі ХОДА (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться прес-конференція Головного державного санітарного лікаря Харківської області Тетяни Колпакової. Тема: «Санітарно-епідеміологічна ситуація в регіоні влітку».  

Арештні будинки планується створити в Харківській області

Як повідомив сьогодні начальник управління Держдепартаменту з питань виконання покарань в Харківській області Анатолій Сліпченко, в області планується створити арештні будинки. Мета їх створення - утримання підслідних, оскільки зараз слідчі ізолятори в області переповнені.

Установи системи виконання покарань області вироблять для Харкова лавки, опори для ліхтарів і контейнери для сміття

Як повідомив начальник управління Держдепартаменту з питань виконання покарань в Харківській області Анатолій Сліпченко, в липні місто Харків розмістило в установах системи виконання покарань області замовлень майже на 3 млн.грн. (виробництво лавок, опори для ліхтарів, контейнери для сміття та ін.)  

Необхідно якомога швидше вирішити проблему скидання каналізаційних стоків з території Темнівської виправної колонії №100. Василь Хома

Як повідомив сьогодні під час відвідування Темнівської виправної колонії №100 заступник голови Харківської облдержадміністрації Василь Хома, існує проблема зі скиданням каналізаційних стоків з території цієї колонії: «Протягом 13 км були викопані з землі труби діаметром 530 мм. Розриття і відсутність труб були виявлені в березні минулого року. Щоб вилучити з землі такі труби, треба було не тільки задіяти спецтехніку, але й діяти нахабно і цинічно. Це могли зробити люди, які відчували свою безкарність. Аналогічні злочини ці люди вчинили на території Дергачівського та Чугуївського районів. За даним фактом порушено кримінальну справу. 2 людини затримані, ще 3 знаходяться під підпискою про невиїзд. Ведеться слідство».

Завдання влади - допомогти установам виконання покарань отримати замовлення на виробництво продукції. Василь Хома

Як зазначив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Василь Хома, існують проблеми з бюджетним фінансуванням установ системи виконання покарань, і цю нестачу вони покривають за рахунок власного виробництва. «Завдання влади - допомогти цим установам отримати замовлення на виробництво продукції», - підкреслив Василь Хома.

Олексіївська виправна колонія № 25 - зразок загального рівня вимог для установ виконання покарань Харківської області

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Василь Хома відвідав Олексіївську виправну колонію №25, де ознайомився з умовами утримання і праці ув'язнених. «В порівнянні з ситуацією, яка була 4-5 років тому, відбулися суттєві зміни на краще. У колонії створені всі умови для засуджених, щоб вони не відчували себе знедоленими. Олексіївська виправна колонія №25 - зразок загального рівня вимог для установ виконання покарань Харківської області. Приблизно у такому стані перебувають і інші колонії Харківської області. Створення таких умов - це крок до того, щоб змінити і ставлення до системи виконання покарань», - зазначив Василь Хома.

Кабмін затвердив скоригований проект перебудови Міжнародного аеропорту «Харків»

За інформацією управління з координації підготовки та проведення в Україні фінальної частини «Євро-2012» Головного управління економіки ХОДА, Кабінетом Міністрів України 21.07.10 прийнято розпорядження № 1465-р. «Про затвердження скоригованого проекту та титулу будови «Реконструкція аеродрому «Міжнародний аеропорт «Харків (Основа)» комунального підприємства «Харківський міський центр нерухомості».  Загальна кошторисна вартість реконструкції аеродрому з урахуванням будівництва нової злітно-посадкової смуги складає 1086,5 млн.грн, що майже на 374,8 млн. грн. більше від попереднього титулу. 

У газовидобувну галузь області мають прийти великі інвестиції. Володимир Бабаєв

«В Харківській області видобувається 8,6 млрд кубометрів газу на рік. За рахунок геологорозвідки, будівництва нових свердловин ми щорічно збільшуємо видобуток на 100-200 млн куб. метрів. Але цього явно недостатньо. Кількість газових свердловин весь час зменшується. І хоча застосовуємо новітні технології, все ж домогтися збільшення на 30-40 % дуже складно.

Так тримати!

Сьогодні на тенісних кортах «Парк» відбулося нагородження переможців першого в Україні турніру серед тенісистів-колясочників Sapronov-tennis Kharkiv Wheelchair Cup. Від імені голови обласної державної адміністрації переможців та учасників турніру за їх мужність і волю до перемоги подякував і привітав зі спортивними досягненнями заступник голови ХОДА Юрій Сапронов: «Дякую всім вам, що приїхали до нас із Росії, Молдови і різних міст України та зіграли в цьому турнірі. Нам дуже приємно, що ми зуміли в одному місці зібрати і спортсменів-професіоналів, і тенісистів-колясочників, і вболівальників. Міцних вам сил і нових спортивних перемог!»

Завдання зі збору 1 млн тонн хліба буде виконане. Віталій Алексейчук

«На сьогоднішній день в регіоні зібрано понад 633 тис тонн хліба, я думаю, що завдання, поставлене губернатором Харківської області Михайлом Добкіним по збору 1 млн тонн хліба, буде виконане. Озимої пшениці зібрано 358 тисяч тонн, є всі можливості перевиконати завдання і зібрати півмільйона тонн озимої пшениці. 

Відбулася нарада з питань внутрішньої політики райдержадміністрацій та міст обласного значення

23 липня за участю заступника голови облдержадміністрації Євгена Савіна, начальника управління внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації Володимира Зінченка відбулася робоча нарада з заступниками голів райдержадміністрацій та начальниками відділів (секторів) з питань внутрішньої політики райдержадміністрацій та міст обласного значення.

Рівень розрахунків підприємств ТКЕ Харківської області за спожитий газ складає 77%

Рівень розрахунків підприємств ТКЕ Харківської області за спожитий газ становить 77%. Найбільшу заборгованість має м.Харків, Борівський, Харківський і Первомайський райони. Про це сьогодні повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

Розрахунки нових тарифів на послуги теплопостачання та гарячого водопостачання в Харківській області будуть готові до 1 серпня

Як повідомив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, перед районами та теплопостачальними підприємствами області поставлено завдання надати попередні розрахунки нових тарифів на послуги теплопостачання та гарячого водопостачання до 1 серпня. «За попередніми даними, у зв'язку з оптимізацією тарифів вартість цих послуг може зрости на 20-25%», - зазначив він.

На сьогоднішній день на хлібоприймальні підприємства області вже надійшло 57,6 тис. тонн зерна продовольчої пшениці

На сьогоднішній день на хлібоприймальні підприємства області надійшло 57,6 тис. тонн зерна продовольчої пшениці урожаю поточного року, що складає 63% від загальної кількості зерна, з якої - 17,4 тис. тонн 2-го класу, 21,8 тис. тонн 3-го класу, 9,0 тис. тонн 4-го класу та 9,3 тис. тонн 5-го класу. 

На жнивах в Харківській області працюють майже 3 000 зернозбиральних комбайнів

На збиранні ранніх зернових культур в поточному році в сільгосппідприємствах області задіяно 2 918 одиниць зернозбиральних комбайнів. Жнива вже тривають 11 днів і аналіз темпів збирання показав, що не всі райони докладають необхідних зусиль. Про це під час обласної селекторної наради повідомив начальник ГУ АПР області Ігор Зубрич. 

Про хід збирання ранніх зернових та зернобобових культур

Станом на 22 липня озимого жита обмолочено 4,9 тис. га (72%). Намолочено 8,3 тис. тон. Середня урожайність складає 16,6 ц/га. Менше 40% жита зібрали у Борівському, Великобурлуцькому, Вовчанському, Дворічанському та Ізюмському районах. Гороху обмолочено 27,5 тис. га або 89%. Намолочено 39,3 тис. тон зерна. Середня урожайність 14,3 ц/га. Відстають із збиранням гороху у Борівському районі, де зібрано 28% до плану.  

Озимої пшениці в області намолочено 331,7 тис тон

Озимої пшениці обмолочено 159,7 тис. га, або 68 % від прогнозу. Наближаються до завершення збирання озимої пшениці сільгосппідприємства Сахновщинського району - зібрано 98% площ, Красноградського - 95%, Чугуївського - 90%. Більше 70% озимої пшениці зібрали господарства Барвінківського та Кегичівського районів - 79% площ, Богодухівського (75%), Куп'янського (74%), Шевченківського (70%). 

Архів документів