Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові розпочалися змагання на Кубок Європи з лижних гонок

У Харкові розпочалися змагання на Кубок Європи з лижних гонок

12 січня на лижній базі ОСК "Темп" у Харкові відбулася урочиста церемонія відкриття змагань на Кубок Європи з лижних гонок у спринті, які відбуваються під патронатом голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна та Харківського міського голови Геннадія Кернеса. В урочистостях взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін, перший віце-президент Федерації лижного спорту України Володимир Малежик і начальник Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА, перший віце-президент Федерації лижного спорту Харківської області Дмитро Перепелиця. 

Євген Савін від імені голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна привітав учасників зі спортивним святом та побажав їм успіху та гарних результатів.

«Те, що нам довіряють вже в п'ятий раз проводити етап Кубка Європи, говорить, що Харків - одне з підготовлених і стабільних міст, що мають стадіон досить високого рівня для проведення таких змагань. Для нас це честь - проводити змагання такого рівня», - зазначив заступник голови ХОДА. 

Перший віце-президент Федерації лижного спорту України Володимир Малежик відзначив якість підготовки лижних трас і висловив думку, що змагання відбудуться на високому рівні: «На сьогоднішній день мені дуже подобається стан стадіону. Я пройшов усю трасу і, враховуючи погодні умови: те, що два дні тримався мороз, і снігу додали гармати, я вважаю, що все йде на рівні європейського стандарту». 

Змагання триватимуть до 15 січня на базі ОСК "Темп", в них візьмуть участь більше 100 найсильніших спортсменів з Білорусі, Росії та восьми регіонів України.