Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Заборгованість підприємств перед Пенсійним фондом України складає більше 2 мільярдів гривень

Заборгованість підприємств перед Пенсійним фондом України складає більше 2 мільярдів гривень

Як повідомив 12 січня під час прес-конференції голова правління Пенсійного фонду України Борис Зайчук, на даний момент заборгованість підприємств перед Пенсійним фондом України складає більше 2 мільярдів гривень. За його словами, навіть якщо ці кошти вдасться залучити, вони не покриють дефіцит бюджету Пенсійного фонду.

«З цих 2 мільярдів гривень борг підприємств, що знаходяться в стадії банкрутства, складає 600 мільйонів гривень і майже 500 мільйонів гривень заборгували ті, хто не може заплатити, але ми не маємо права застосувати до них штрафні санкції - це так звані стратегічні підприємства, а також комунальні. Крім того, істотне значення має заборгованість по заробітній платі, адже це теж недоїмка», - підкреслив Борис Зайчук.

За його словами, політика попереднього уряду щодо Пенсійного фонду була незбалансованою.

«Попереднім урядом була штучно створена недоїмка, коли за дорученням Кабінету міністрів вугільна галузь не платила нам внески. У результаті цього ми втратили 4,8 мільярда гривень, але не так давно рішенням Верховної Ради ця заборгованість була списана і також списаний кредит, який ми брали в Держказначействі», - повідомив голова правління Пенсійного фонду.

Борис Зайчук також зазначив, що на даний момент Пенсійний фонд працює в автоматичному режимі: як тільки на рахунки установи надходять кошти, відразу ж починаються платежі.