Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До кінця січня буде готова концепція створення IT-парку в Харкові

До кінця січня буде готова концепція створення IT-парку в Харкові

Як повідомив в ході прес-конференції 27 грудня заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, в Харківській області готується проект по створенню в Харкові IT-парку за прикладом того, який працює в місті Казань Російської Федерації. За його словами, концепція проекту буде розроблена вже до кінця січня 2011 року.

«Ми створимо IT-парк з найпотужнішим дата-центром, заведемо туди ту кількість безперебійної енергії, яку потрібно, поставимо сучасні сервери. Ми це бачили в деяких регіонах Росії, буквально 2 тижні тому ми це бачили в Казані, вже є цифри, як цей парк працює. Ми просто будемо намагатися адаптувати вже існуючий проект IT-парку. Ми будемо допомагати програмістам отримувати максимальний прибуток з їхніх інтелектуальних розробок. Крім цього, будуть захищені їхні авторські права», - розповів Юрій Сапронов.

Він підкреслив, що Україна посідає п'яте місце у світі за кількістю виробленого програмного забезпечення, а українські програмісти одні з найзатребуваних у світі. Необхідно використовувати і розвивати цей потенціал, - заявив заступник голови області.

За його словами, для досягнення цієї мети проект створення IT-парку в Харкові повинен бути визнаний національним і, відповідно, отримувати державну підтримку.

«Тут обов'язково потрібен рівень національного проекту, але держава і Уряд розглядають саме Харківський регіон як локомотив у сфері інновацій в Україні», - підкреслив Юрій Сапронов.