Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Харківські студенти проти пивного алкоголізму!

Харківська профспілка студентів на чолі з головою ради профспілки, депутатом міської ради Максимом Мусєєвим надіслала листа Прем’єр-міністру України Миколі Азарову, в якому висловила занепокоєння з приводу поширення на телеканалах країни реклами пива та слабоалкогольних напоїв за участю в зйомках молодих людей та спортсменів, що автоматично ототожнює ці напої з життєвим успіхом, здоров’ям, задоволенням.

Жінки, удостоєні звання «Мати-героїня», мають право на отримання одноразової виплати в 10-кратному розмірі прожиткового мінімуму. Лариса Козлова

«На жаль, безпосередньо категорія жінок, які мають почесне звання України« Мати-героїня », не входить до переліку пільговиків. Але, жінки, які удостоєні звання України «Мати-героїня», мають право на отримання одноразової виплати в 10-кратному розмірі прожиткового мінімуму, встановленого для працездатного населення (у 2009 році ця сума становила 6690,0 грн., На сьогодні - 8880,0 грн.) », - відзначила в ході прес-конференції заступник начальника Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту - начальник управління у справах сім'ї та молоді Лариса Козлова.

Створені бази даних багатодітних сімей Харківського регіону

Як зазначила на прес-конференції заступник начальника Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту - начальник управління у справах сім'ї та молоді Лариса Козлова, з листопада 2009 структурними підрозділами сім'ї та молоді вжито заходів щодо створення бази даних багатодітних сімей, проживають на території районів, міст області, м.Харкова.  

У Харківській області звання «Мати-героїня» з 2005 року отримали 515 жінок

Як повідомила на прес-конференції заступник начальника Головного управління з питань сім'ї, молоді та спорту - начальник управління у справах сім'ї та молоді Лариса Козлова, в Харківській області за період з 2005 року узгодження на присвоєння почесного звання України «Мати-героїня» пройшли 810 кандидатур, з них отримали за цей же період звання 515 жінок.    

Процес оформлення субсидій згідно з новим порядком можливо буде розпочати лише після затвердження нових тарифів

Оформлення субсидій відповідно до нового порядку можливо буде розпочати лише після затвердження нових тарифів на послуги теплопостачання та гарячого водопостачання, оскільки без них неможливо розрахувати, яку частку в доходах сімей, які раніше не отримували субсидії, займає оплата послуг ЖКГ. Самі ж тарифи у зв'язку з тривалістю процедури їх узгодження і затвердження можуть бути встановлені орієнтовно до початку опалювального сезону. Про це в ході селекторної наради з питання соціального захисту населення при оптимізації тарифів на житлово-комунальні послуги та природний газ заявив перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв.

Умови отримання посвідчення члена багатодітної сім'ї

Заступник начальника Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту - начальник управління у справах сім'ї та молоді Лариса Козлова повідомила, що для отримання посвідчення члена багатодітної сім'ї необхідно буде звернутися до відділу у справах сім'ї та молоді за місцем реєстрації і надати наступні документи:  - заява від матері або батька на отримання посвідчень;   - копії свідоцтв про народження дітей;   - копії паспортів батьків (1, 2 сторінка, місце реєстрації);   - довідку про склад сім'ї;   - фотокартки батьків і дітей розміром 30х40 мм.

Всі сім’ї, що потребують підтримки від держави, будуть захищені. Сергій Тігіпко

«Рішення щодо оптимізації цін і тарифів на природній газ та житлово-комунальні послуги для населення необхідне для держави, оскільки якщо цього не зробити, то будемо мати постійно збиткову НАК «Нафтогаз України», яка повинна заробляти кошти і платити податки державі. Крім того, якщо ми не будемо мати повноцінних тарифів, то ніколи не залучимо інвесторів в житлово-комунальне господарство та галузь видобування нафти та газу. З іншого боку, ми повинні зробити все для того, щоб максимально знизити вплив цього рішення на населення та забезпечити його соціальний захист. Всі сім’ї, що потребують підтримки від держави, будуть захищені», - зазначив сьогодні під час селекторної наради віце-прем’єр-міністр України Сергій Тігіпко.

Завершно збір заявок для участі у Міжнародному конкурсі інноваційних проектів «Харківські ініціативи»

Завершено збір заявок для участі у Міжнародному конкурсі інноваційних проектів «Харківські ініціативи», який проводиться за рішенням Голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна. Загалом для участі у 16 номінаціях конкурсу новатори, вчені і бізнесмени надіслали 180 проектів, яки охопили усі сфери економічної діяльності: від машинобудування та енергетики, до охорони здоров'я, культури і туризму.  

В кінці липня - початку серпня почнеться видача посвідчень батькам і дітям з багатодітних сімей

Проведено розрахунок необхідної кількості посвідчень для батьків і дітей з багатодітних сімей (діти отримують посвідчення з 6 років), дані передані до Міністерства України у справах сім'ї, молоді та спорту. Згідно з інформацією Міністерства, бланки  надійдуть в область в кінці липня - початку серпня поточного року, після чого почнеться видача посвідчень, - повідомила сьогодні на прес-конференції заступник начальника Головного управління у справах сім'ї,молоді та спорту - начальник управління у справах сім'ї та молоді Лариса Козлова.   

Підтримка сімей з дітьми - один з пріоритетів державної сімейної політики

Як зазначила на прес-конференції заступник начальника Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту - начальник управління у справах сім'ї та молоді Лариса Козлова, за оперативними даними райдержадміністрацій та міськвиконкомів на території Харківської області проживає 299 тисяч сімей з неповнолітніми дітьми.З них більше 7 тисяч - багатодітних сімей (2,3% від загальної кількості), в т.ч. 30 сімей, у яких за період 2003-2010 років народилися трійні, 4 сім'ї, у яких 10 і більше неповнолітніх дітей.

У тенісному клубі «Парк» відбудеться перший в Україні турнір серед тенісистів-колясочників Sapronov-tennis Kharkiv Wheelchair Cup

22-24 липня в тенісному клубі «Парк» відбудеться перший в Україні турнір серед тенісистів-колясочників Sapronov-tennis Kharkiv Wheelchair Cup, в якому візьмуть участь гравці не тільки з нашої країни, але й з Росії та Молдови. Спонсором турніру виступає Харківський міський благодійний фонд Юрія Сапронова. Тенісисти-колясочники змагатимуться у рамках командного турніру, представляючи свої міста. Кожна команда складається з двох спортсменів. Формат матчу - дві одиночні зустрічі і парна вирішальна. Харківська секція буде представлена трьома командами.

Події дня

В понеділок, 19 липня, о 14:00 в Укртелекомі відбудеться селекторна нарада з питання соціального захисту населення під час оптимізації тарифів на житлово-комунальні послуги і природний газ. Також о 14:00 в малій залі ХОДА (вул. Сумська, 64, 2 пов.) розпочнеться прес-конференція начальника управління у справах сім'ї та молоді ХОДА Лариси Козлової «Про порядок надання одноразової допомоги матерям-героїням та соціальних пільг багатодітним сім'ям».

У Харківській області зібрано 14% площ посівів

За інформацією заступника голови ХОДА Віталія Алексейчук, на сьогоднішній день в області зібрано 14% або 76,1 тис га з 574,2. А такі райони як: Барвінківський зібрав 40%, Чугуївський - 30,5%, Блізнюківський - 23%, Ізюмський - 21%. Врожайність коливається від 23-25 ц з га до 9-10 ц по різних районах залежно від кліматичних умов. Середня врожайність становить 18,5 ц з га, що поки нижче за показник минулого року (29,1 ц), але якість зерна набагато краще. Зовсім не приступив до збиральних робіт Печенізький район через рясні опади, що випали там в останні два дні. Вже намолочено тільки озимої пшениці 74,9 тис тонн. За сприятливих погодних умовах збиральна кампанія завершиться за 10 днів.

Про організацію розроблення проекту Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2011 рік

Як повідомив сьогодні під час обласної селекторної наради начальник Головного управління економіки ХОДА Сергій Авершин, станом на 15 липня 2010 року за інформацією райдержадміністрацій та міськвиконкомів міст обласного значення в 23 районах та 7 містах затверджено рішеннями сесій відповідних рад програми економічного і соціального розвитку районів (міст). У 4 районах: Богодухівському, Зміївському, Кегичівському і Лозівському – програми будуть ухвалені на найближчих сесіях райрад. Однак головуючий на нараді заступник голови ХОДА Юрій Сапронов відзначив не досить якісну підготовку цих програм: «Не треба втішати себе ілюзіями, надані програми не відображають реальні ресурси, можливості та потреби районів, вони нагадують космічні проекти». А саме програми розвитку районів мають скласти основу програми соціально-економічного розвитку Харківщини на 2011 рік.

Райони області вживають заходи з налагодження якісного харчування в шкільних їдальнях

Сьогодні під час селекторної наради начальник Головного управління науки та освіти ХОДА Роман Шаповал повідомив, що про виконання доручень селекторної наради від 09.07.2010 року про усунення недоліків в організації харчування у дошкільних навчальних закладах своєчасно проінформували Головне управління освіти і науки 15 районів. За інформацією цих районів, вони взяли до відома всі доручення, які були дані на попередній селекторній нараді, та вживають заходи з налагодження якісного харчування в шкільних їдальнях.

Триває будівництво та реконструкція об'єктів енергозабезпечення в Харківській області

За інформацією управління з координації підготовки та проведення в Україні фінальної частини «Євро-2012» Головного управління економіки ХОДА, будівництво та реконструкція підстанцій та повітряних ліній в Харківській області здійснюється за рахунок коштів акціонерної компанії "Харківобленерго".У 2010 році вже освоєно 24,39 млн.грн., На підстанціях «Каштанова» («Сталінградська») - 9,99 млн.грн., «Дергачі» - 12,59 млн.грн., "Перемога" - 1, 79 млн.грн., "Павловська" - 0,02 млн.грн. (Кількість робітників на об'єктах енергозабезпечення 136 чол., Кількість одиниць техніки задіяної на об'єкті - 42 од.)  

В ході перевірок м’ясопереробних підприємств та оптових баз були виявлені численні порушення чинного законодавства

В період з 6 по 16 липня 2010 року обласною комісією з питань координації діяльності органів державного контролю і нагляду за якістю та безпечністю продовольчої сировини та продуктів харчування тваринного походження перевірено діяльність 5-ти м’ясопереробних підприємств, 4-х оптових баз та 3 ринків міста Харків. Про це йшлося сьогодні на засіданні комісії під головуванням заступника голови ХОДА Віталія Алексейчука.  

На будівництво і капітальний ремонт Харківської окружної дороги з державного бюджету з початку року надійшло 5,9 млн. грн

За інформацією управління з координації підготовки та проведення в Україні фінальної частини «Євро-2012» Головного управління економіки ХОДА, з початку року на будівництво та капітальний ремонт окружної дороги навколо Харкова з державного бюджету надійшло 5,9 млн. грн., Виконано робіт на 17,7 млн. грн. Кількість робітників на об'єкті 24 чол., Кількість одиниць техніки задіяної на об'єкті -8 од.  

Харківський аеропорт готується до зустрічі гостей і учасників Євро-2012

За інформацією управління з координації підготовки та проведення в Україні фінальної частини «Євро-2012» Головного управління економіки ХОДА, будівництво терміналу Харківського аеропорту ведеться з випередженням графіка, в поточному році освоєно 128,4 млн.грн. (Кошти інвестора компанії ТОВ «DCH»). За останній тиждень профінансовано 15,0 млн.грн. Термін здачі об'єкту - серпень 2010. Кількість робітників на об'єкті 231 чол., Кількість одиниць техніки задіяної на об'єкті -21 од.   

В області створено комісію з контролю якості продуктів харчування тваринного походження

Зважаючи на те, що останнім часом збільшились надходження на територію області низькосортного імпортного м’яса, зростання захворюваності населення на кишкові інфекції в наслідок харчових отруєнь, численні скарги населення області на неякісні продукти харчування, розпорядженням голови Харківської облдержадміністрації утворена обласна комісія з питань координації діяльності органів державного контролю і нагляду за якістю та безпечністю продовольчої сировини та продуктів харчування тваринного походження.  

Ми маємо зберегти державний архів Харківської області для майбутніх поколінь. Василь Хома

Сьогодні заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома ознайомився з роботою державного архіву Харківської області.  

КП ОСК «Металіст» готується до зустрічі матчів Євро-2012

За інформацією управління з координації підготовки та проведення в Україні фінальної частини «Євро-2012» Головного управління економіки ХОДА, роботи на спортивному комплексі КП ОСК «Металіст» ведуться згідно затвердженого графіку, термін закінчення згідно титулу - грудень 2010 року. Роботи ведуться у 2 зміни, кількість робітників на об'єкті 400 осіб (I зміна - 240 ос., II зміна - 160 ос.). Кількість одиниць техніки задіяної на об'єкті - 32 од.    

Харківські спортсменки взяли участь у Чемпіонаті Європи з синхронного плавання серед юніорів

7-11 липня 2010 р. в г.Тампері (Фінляндія) відбувся Чемпіонат Європи з синхронного плавання серед юніорів. У змаганнях у складі збірної команди України взяли участь 7 спортсменок від Харківської області.    

Від того, як буде побудована робота обласної та районних державних адміністрацій, буде залежати ефективність нашої роботи. Василь Хома

Як повідомив заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома, Харківська облдержадміністрація буде складати рейтинг райдержадміністрацій Харківського регіону з апаратної роботи.  

Планується відновити цикл телепередач на участю харківських авторів на ОТБ

Як зазначила під час круглого столу з харківськими книговидавцями і книгорозповсюджувачами начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич, найближчим часом планується відновити на обласному телебаченні цикл телепередач за участю харківських авторів, письменників і поетів,  що існував раніше. 

В Харківській області планується створити 10 міжрайонних медичних центрів

В Харківській області планується створити 10 міжрайонних медичних центрів. Вони будуть розташовані на базі найпотужніших районних лікарень області, які зможуть на міжрайонному рівні забезпечити неонатологічну допомогу, мамо графічне обстеження жіночого населення, надання невідкладної медичної допомоги під час проведення ЄВРО-2012. Про це сьогодні під час колегії Головного управління охорони здоров’я Харківської облдержадміністрації повідомив начальник ГУ Олександр Галацан.

Звернення голови  Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна з нагоди 20-річчя Декларації про державний суверенітет України

Шановні земляки! Прийнята 20 років тому Декларація про державний суверенітет України стала основою для нової Конституції та Законів України. Декларацією було визначені найбільш принципові позиції, які орієнтували народ на створення самостійної, правової держави, всебічне забезпечення прав і свобод людини. Вона стала цією цінністю, що об’єднала суспільство у непростий час для визначення свого майбутнього в серпневі дні 1991 року.  

На реалізацію обласної програми «Здоров’я Слобожанщини» в 2010 році планується освоїти більше 33 млн.грн.

Як повідомив сьогодні під час колегії Головного управління охорони здоров’я Харківської облдержадміністрації начальник ГУ Олександр Галацан, на реалізацію обласної програми «Здоров’я Слобожанщини» в 2010 році планується освоїти 33,7 млн.грн. з обласного бюджету.

Держнагляд ДП "Харківстандартметрологія" перевірив 6 хлібопереробних підприємств

Державний метрологічний нагляд ДП "Харківстандартметрологія" з початку 2010 р. перевірив підготовку 6 хлібопереробних підприємств області до прийому зернових культур на переробку та зберігання. На чотирьох перевірених підприємствах встановлено недотримання вимог Закону України "Про метрологію та метрологічну діяльність". 

Дозвіл на використання ліків, призначених для запобігання поширенню грипу, в т.ч. типу А/H1N1, суттєво підвищив рівень забезпеченості області медикаментами

Як повідомив сьогодні під час колегії Головного управління охорони здоров’я Харківської облдержадміністрації начальник ГУ Олександр Галацан, Кабінет міністрів України своїм розпорядженням дозволив використання лікарських засобів та виробів медичного призначення, які були закуплені за кошти державного бюджету 2009 року з метою запобігання поширенню грипу, в тому числі типу А/H1N1, та гострих респіраторних захворювань, а фактично надходили до регіонів вже в першому кварталі 2010 року, коли епідемічний поріг вже не перевищував норму. «Ми не мали права використовувати ці запаси лікарських засобів для проведення загального лікування та надання медичної допомоги при інших захворюваннях. Це рішення дозволяє використовувати дуже великі обсяги лікарських засобів на суму майже 10 млн.грн., що в цілому суттєво підвищує рівень забезпечення медикаментами закладів охорони здоров’я Харківської області», - зазначив Олександр Галацан.

Архів документів