Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області немає підстав для різкого зростання цін. Юрій Сапронов

У Харківській області немає підстав для різкого зростання цін. Юрій Сапронов

Віце-губернатор Юрій Сапронов заявив, що в України в цілому та в Харківській області зокрема немає підстав для різкого зростання цін на продукти першої необхідності і соціально значимі товари.  «Ярмарки, які облдержадміністрація тепер проводить регулярно, довели, наскільки може знизитися ціна, коли з неї виключається корупційна складова у вигляді різних поборів і хабарів. Ціни на ринках міста й області повинні не підвищуватися, а навпаки, знижуватися внаслідок зменшення, а в подальшому, я сподіваюся, і повного знищення такої складової. У результаті підписання з великими постачальниками і мережею супермаркетів Меморандуму взаєморозуміння в супермаркетах міста вже з'явилися стенди зі зниженими цінами на соціально значущі товари», - зазначив Юрій Сапронов.

У той же час заступник голови ХОДА підкреслив,що в листопаді 2010 року під час контрольної перевірки Державною інспекцією з контролю за цінами в Харківській області десяти суб'єктів господарювання в кожному з них були виявлені порушення державної дисципліни цін при реалізації продовольчих товарів. Зокрема, сім підприємств порушували вимоги державного регулювання оптово-відпускних цін на продукти харчування, інші завищували граничні розміри торговельних надбавок. У відношенні порушників вже вжито заходи, надалі робота в цьому напрямку буде продовжуватися. 
«Це не ручне управління ринком, це звичайне наведення порядку в процесі формування ціни від виробника до споживача, плюс щоденний моніторинг і контроль, від чого відвикли деякі постачальники і торговці. Будемо нагадувати кожен день, для того щоб ринок оптово-роздрібного продажу був максимально прозорий. Від цього залежить благополуччя кожної сім'ї на Харківщині», - резюмував Юрій Сапронов.