Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В ХГУ "НУА" відбувся допрем'єрний показ вистави «Love story»

В ХГУ "НУА" відбувся допрем'єрний показ вистави «Love story»

20 грудня в ХГУ «НУА» у рамках проекту "Харьковская сирень. PS" відбувся допрем'єрний показ вистави «Love story» за мотивами однойменної повісті Еріка Стигла. Цей спектакль буде представлений студентським театром «На Лермонтовській, 27» французькій публіці в ході святкування Днів Харкова в Парижі 20 - 22 січня 2011 року.

Як повідомила в ході прес-конференції перед показом перший проректор Харківського гуманітарного університету «Народна українська академія» Катерина Астахова, в 2010 році студентський театр отримав статус народного. «Хотіла б зазначити, що в Харкові це єдиний класичний студентський театр, який має звання народного театру. Ми дуже пишаємося тим, що не маємо аналогів у нашому місті, - підкреслила вона.- Театр у нас у вузі існує не тому, що нам просто цього захотілося, а тому, що він є невід'ємною складовою концепції, яку ми ведемо. Театр - ще одна можливість творчої самореалізації наших студентів».

За словами Катерини Астахової, сьогоднішній спектакль - це пролог літнього міжнародного фестивалю студентських театрів «На крилах кохання», який відбудеться в червні 2011 року.

Довідка:
Студентський театр був заснований в ХГУ «НУА» 1995 році для популяризації українського театрального мистецтва та самореалізації талановитої молоді.

До складу театру входять студенти I - V курсів факультетів Народної української академії.

У репертуарі театру «На Лермонтовській, 27» спектаклі різних жанрів і форм.
У 2004 році студентському театру було присвоєно звання «зразковий художній колектив», а в 2010 - «народний художній театр».