Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Заробітну плату співробітникам "Міськелектротрансу" буде виплачено. Михайло Добкін

Заробітну плату співробітникам "Міськелектротрансу" буде виплачено. Михайло Добкін

В ефірі передачі обласного радіо "Зворотній зв'язок" голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін повідомив, що заробітна плата співробітникам КП «Міськелектротранс» буде виплачена, в даний час спільно з міською владою ведеться пошук джерел коштів. Він заявив, що у влади є чітке розуміння, як вирішувати ситуацію. «Я неодноразово висловлював свою думку щодо того, що територіальні громади міст, де є електричний транспорт, не в змозі забезпечувати соціальну складову в перевезенні пасажирів, які не платять за проїзд згідно з чинним законодавством, не отримуючи за це належної компенсації. Ситуація абсолютно не змінилася з тих пір, як я перестав керувати містом Харковом», - зазначив Михайло Добкін.

Голова ХОДА повідомив, що нещодавно областю були передані на погашення боргів із заробітної плати КП «Міськелектротранс» 1 млн. 200 тис. грн. «Це та компенсація, яка прийшла до нас живими грошима, - сказав Михайло Добкін. - Її повністю передали міському електротранспорту міста Харкова, тому що ситуація там складна. Дана зарплата була виплачена всім тим людям, які забезпечують вихід транспорту на маршрут. Це слюсарі-електрики, всі, хто готує рухомий склад, і працюють безпосередньо у депо. Знайдемо можливість, і виплатимо заробітну плату водіям». 

Пояснюючи механізм впливу неповної компенсації за проїзд пільгового контингенту на виплату заробітної плати співробітникам, Михайло Добкін відзначив, що "Міськелектротрансу" необхідно платити за електричну енергію, і якщо підприємству не дають компенсацію в повному обсязі,то частково електроенергія погашається кліринговими заліками, а частково на це йде жива виручка, ті гроші,які привозяться з маршрутів.

Також голова ХОДА прокоментував наявність політичної складової: «Єдине, що не зовсім мені подобається - це знову проникнення політики в проблемні питання, які є у нас. На жаль, наше суспільство не до кінця позбулося цієї бацили, яка кочує з Майдану на підприємства, з підприємств на різні пікети. Прийде час, і люди дадуть належну оцінку всім цим бузотерам, які наживають собі політичні бали на горі і стражданні людей. Всьому свій час».