Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

ДП “Харківстандартметрологія” провело серію семінарів з питань запровадження та функціонування систем управління якістю в органах виконавчої влади та місцевого самоврядування

На виконання рішення розширеного засідання Обласної комісії з питань якості ДП «Харківстандартметрологія» в липні поточного року була проведена серія семінарів з питань запровадження та функціонування систем управління якістю в органах виконавчої влади та місцевого самоврядування для керівного складу райдержадміністрацій Харківської області, управлінь Харківської обласної державної адміністрації, виконавчих комітетів міських рад Харківської області.  

Держнагляд за якістю продукції ДП "Харківстандартметрологія" протягом першого півріччя 2010 р. виявив порушення у 17,7% перевіреної продукції

Протягом першого півріччя 2010 року інспекторами державного нагляду за якістю продукції ДП "Харківстандартметрологія” проведено 250 перевірок, при цьому під час 240 перевірок виявлені порушення. Перевірено продукції на суму 21 млн. 317 тис. грн. Вартість продукції, яка не відповідала вимогам нормативної документації та не потрапила до споживача, становила 3 млн. 775 тис. грн., тобто 17,7% від перевіреної.  Загальна сума перерахованих до бюджету штрафних санкцій у першому півріччі 2010 року склала понад 261 тис. грн.

Події дня

Сьогодні, 15 липня, о 14:00 в малому залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) розпочнеться круглий стіл для книговидавців та книгорозповсюджувачів, присвячений аспектам подальшого розвитку книговидання та книгорозповсюдження на Харківщині.  

У центрі уваги обласного семінару питання організаційної та кадрової роботи

Сьогодні в облдержадміністрації відбувся обласний семінар з керівниками апаратів та начальниками відділів організаційно–кадрової роботи районних державних адміністрацій, керуючих справами, начальників організаційних відділів міськвиконкомів міст обласного значення за участю заступника голови – керівника апарату обласної державної адміністрації Василя Хоми. 

Чернівецька область подякувала Харківщині за допомогу

На адресу голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна надійшов лист від голови Чернівецької ОДА Михайла Папієва зі словами подяки за допомогу мешканцям Чернівецької області: «Щиро дякую за допомогу потерпілому населенню Чернівецької області. Вкотре переконуюся, що, незважаючи на скрутне становище, людські чесноти завжди перевершують випробування, які готує нам доля. Ваша допомога буде з вдячністю згадана в кожному потерпілому селі та містечку, у кожній потерпілій родині. Запевняю Вас, що усі надіслані кошти підуть виключно на допомогу постраждалим громадянам. Щиро дякую за Вашу небайдужість. Нехай береже Вас Господь!»

Найкраща допомога з боку влади - завантаження державними замовленнями всіх, хто може приносити користь країні. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, керівництво Національного технічного університету «ХПІ» досить активно і змогло налагодити ділові стосунки з багатьма підприємства Харківської області, України та світу, тому допомагати їм у налагодженні кооперації не потрібно. «Вони самі, не чекаючи допомоги, налагодили мережу кооперації всередині нашого регіону. Сьогодні цей вищий навчальний заклад високо котирується не тільки тому, що готує висококласних фахівців, а й тому, що має одну з найпотужніших наукових баз в Україні. Допомагати налагоджувати кооперацію потрібно тим, хто її втратив. А тим, хто її зберіг і розвинув, краще не заважати», - підкреслив Михайло Добкін.

Перехід до інвестиційно - інноваційної моделі економіки дозволить завантажити замовленнями наукомісткі підприємства України. Михайло Добкін

Як повідомив в ході візиту на експериментальну базу Науково-дослідного і проектно-конструкторського інституту "Молнія" НТУ «ХПІ» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, Харківська область має унікальну наукову базу, деякі об'єкти інституту "Молнія" не мають аналогів у світі. «Все це дозволяє нам з оптимізмом дивитися у майбутнє. Перехід на інвестиційно - інноваційну модель економіки, дасть змогу завантажити замовленнями наукомісткі підприємства і фінансувати як прикладну, так і фундаментальну науку. Ми не тільки доб'ємося успіхів у сфері технологій, але й реально заробимо на цьому гроші для економіки регіону і держави.  Найголовніше, що нам вдалося зберегти Науково-дослідний і проектно-конструкторський інститут "Молнія" НТУ «ХПІ» у робочому стані, і він здатний вирішувати самі сучасні завдання, які ставить перед нами життя. Гроші рано чи пізно в країні будуть, з'являться державні замовлення, і скористатися ними зможуть ті, хто має серйозну технічну і наукову базу », - підкреслив Михайло Добкін.  

20 млн. грн. необхідно на утилізацію меланжу, що зберігається в Харківській області. Михайло Добкін

На території Харківської області зберігається найбільша кількість меланжу в Україні - 16 тис. тонн. З метою екологічної безпеки та раціонального використання всіх природних ресурсів його необхідно утилізувати, на що потрібно 20 млн. грн., - повідомив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

На Харківщині створюється асоціація виробників молока

Такого висновку дійшли сьогодні під час загальних зборів керівники сільгосппідприємств області, які безпосередньо займаються виробництвом молока. Мета створення асоціації – захист та відстоювання інтересів сільгосптоваровиробників на основі ринкових принципів господарювання. Як відзначив заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, створення такого об’єднання назріло вже давно, бо саме спільне відстоювання інтересів дозволить захистити права виробників молока: «Наше найперше завдання – підвищення ефективності виробництва молока та його доходності за рахунок підвищення якості та врегулювання питань ціноутворення».

Михайло Добкін відвідав унікальну експериментальну базу Науково-дослідного і проектно-конструкторського інституту "Молнія" НТУ «ХПІ»

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін відвідав унікальну експериментальну базу Науково-дослідного і проектно-конструкторського інституту "Молнія" НТУ «ХПІ» та ознайомився з роботою установки, що імітує розряд блискавки силою струму до 200-250 кА.Розряд такої сили є максимально можливим в природі, це явище зустрічається раз на 10-15 років.

Укладено угоду між Харківською облдержадміністрацією і НАК "Нафтогаз України"

Як повідомив голова ХОДА Михайло Добкін, вчора ним був підписаний договір про співпрацю між Харківською облдержадміністрацією і НАК «Нафтогаз України». Підписання цього договору стало результатом домовленостей, до яких вдалося дійти в ході робочого візиту першого віце-прем'єр-міністра України Андрія Клюєва до Харкова. Згідно з даним договором Харківська область отримає 50 мільйонів грн. на вирішення питань газифікації. Ці кошти дозволять реалізувати те, що не робилося протягом минулих 5 років, і істотно просунутися в питанні газифікації області.  

Начальник Головного управління з питань сім'ї, молоді та спорту про плани управління

За неповні півтора місяця роботи Головного управління з питань сім'ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації вже вибудувані конкретні плани, розроблені і продовжують розроблятися різні програми, впроваджуються певні починання в даній сфері діяльності. Про це в ефірі програми обласного державного радіо «Ранковий ексклюзив» розповів начальник Головного управління Дмитро Перепелиця. 

У наступному році планується збільшити кількість діючих дитячих таборів в Харківському регіоні

Як повідомив в ході бесіди на радіо в програмі "Ранковий ексклюзив" начальник Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту Дмитро Перепелиця, в 2005 році в Харківській області було 52 дитячих оздоровчих таборів, на сьогоднішній день їх залишилося 37. За цей період оздоровчі табори, і табори відпочинку закривалися, продавалися, переводилися в приватну власність.  На останньому активі області голова ХОДА Михайло Добкін поставив завдання перед прокуратурою та Головним юридичним управлінням ХОДА - перевірити, в чию власність перейшли ці табори. Розглядалося питання, чому великі підприємства, що мають на своєму балансі табори, не відкрили їх у цьому році. На наступний рік поставлено завдання щодо збільшення кількості працюючих таборів в Харківському регіоні. 

Ми повинні залучити якомога більше молоді нашого регіону до спорту. Дмитро Перепелиця

«Коли я перебував на співбесіді в Міністерстві у справах сім'ї молоді та спорту, яке очолює Равіль Сафіуллін, мене приємно здивував той факт, що  всі начальники та міністри схвалили об'єднання нами управління у справах сім'ї та молоді та управління фізичної культури і спорту в одне Головне управління», - повідомив у програмі обласного радіо "Ранковий ексклюзив" начальник Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту Дмитро Перепелиця. 

На розвиток фізкультурно-спортивної інфраструктури області до кінця року заплановано 12 млн. грн.

Про це повідомив в програмі обласного радіо "Ранковий ексклюзив" начальник Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту Дмитро Перепелиця. «Ми зробили аналіз стану справ в районах області та подали на сесію план соціально-економічного розвитку області до кінця року. План був затверджений і жоден пункт не був поставлений під сумнів», - зазначив він.      

У Харкові буде затверджена нова редакція Обласної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу

Члени організаційного комітету з підготовки проведення у Харкові фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року на засіданні ухвалили рішення, яким, зокрема, передбачається у термін до 1 серпня 2010 року винести на розгляд чергової сесії Харківської обласної ради Обласну цільову програму підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в новій редакції та розробити та надати для затвердження план першочергових дій щодо підготовки м. Харкова та Харківської області до фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу.  

Будівництво дороги через лісопарк ніяк не вплине на роботу Дитячої залізниці. Віктор Остапчук

Про це заявив начальник Південної залізниці в ході роботи координаційної ради з підготовки та проведення в Харкові фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу 2012 року. «Що стосується організації там дорожнього руху, то ми з усіма фахівцями попередньо моделювали всю ситуацію, і зараз там опрацьовуються різні можливості, і якщо сьогодні правильно розподілити відповідальність автотранспорту, залізниці, працівників ДАІ - там можна сьогодні організувати нормальний рух»,- підкреслив Віктор Миколайович.  

На фінансування підготовки сфери охорони здоров’я до Євро-2012 з держбюджету ще не виділено жодної копійки. Ігор Шурма

Як повідомив під час засідання організаційного комітету з підготовки та проведення в м.Харкові фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу заступник голови ХОДА Ігор Шурма, на фінансування підготовки сфери охорони здоров’я до Євро-2012 з держбюджету ще не виділено жодної копійки. «Галузевою програмою визначені джерела фінансування із державного та місцевих бюджетів у сумі 126,13 млн.грн., у тому числі із місцевого бюджету 52,72 млн.грн. На даний час профінансовано 37,49 млн.грн. із місцевого бюджету, або 71,1% запланованого. Поки що весь тягар підготовки лежить бюджетах Харкова та області», - підкреслив Ігор Шурма.

Харків буде готовий до проведення Євро 2012 на усі 100%. Віктор Христоєв

Як повідомив в ході наради з підготовки Євро-2012 в Харкові заступник міського голови, директор Департаменту з підготовки до Євро-2012 міськради Віктор Христоєв, для виконання вимог УЄФА Харківській міській раді спільно з Харківською облдержадміністрацією необхідно забезпечити в першочерговому порядку в термін до 01.10.2010 року розробку з подальшим затвердженням у встановленому порядку програмних документів: - Концепції безпеки та охорони громадського порядку (до 01.10.2010 р.) - Плану мобільності приймаючого міста (до 01.08.2010 р.) - Маркетингової концепції приймаючого міста (до 15.08.2010 р.) - Концепції функціонування фан - зони (до 15.08.2010 р.) - Медичної концепції (до 15.08.2010 р.) - Концепції розміщення цільових груп УЄФА та вболівальників (до 01.08.2010 р.) - Концепції обслуговування турніру аеропортом приймаючого міста (до 01.08.2010 р.) «Свої пропозиції ми включили в підсумковий проект рішення Організаційного комітету. У цілому всі питання з підготовки Харкова до Євро 2012 знаходяться на контролі, ми бачимо розуміння керівництва області, і що приємно, працюємо разом єдиною командою. Не викликає сумнівів той факт, що місто буде готово до проведення Євро 2012 на всі 100% », - підкреслив Віктор Христоєв.  

Якщо готелі не будуть підготовлені згідно до вимог УЄФА, ми будемо виключати їх з програми підготовки до Євро 2012. Михайло Добкін

У ході наради з підготовки Євро-2012 в Харкові директор Департаменту з підготовки до Євро-2012 міськради Віктор Христоєв повідомив, що готелі «Чічіков» та «Київський» до цих пір не розпочали підготовку до прийому гостей чемпіонату Європи 2012 року з футболу. Готель «Чічіков» ще не приступал до розробки проекту реконструкції, а керівництво готелю «Київський» підготувало проектну документацію, але до робіт з реконструкції ще не приступило.  Як підкреслив голова Харківської облдержадміністрації, співголова оргкомітету з підготовки Харкова і області до чемпіонату Європи 2012 року з футболу Михайло Добкін: «Ми чекаємо від готелів «Чічіков» та «Київський» офіційний відповідей про їх готовність до прийому гостей чемпіонату Європи 2012 року з футболу. І якщо фахівці вирішать, що вони не здатні підготувати свою інфраструктуру відповідно до вимог УЄФА, ми будемо виключати ці готелі з програми підготовки до Євро 2012»

Наступного тижня розпочнеться фінансування робіт з поточного ремонту Окружної дороги Харкова

Як повідомив сьогодні в ході засідання організаційного комітету з підготовки та проведення в м.Харкові фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу, начальник служби автомобільних доріг у Харківській області Сергій Стельнякович, наступного тижня, швидше за все, розпочнеться фінансування робіт з поточного ремонту Окружної дороги Харкова. Всього цього року на роботи на Окружній дорозі передбачено 350 млн.грн.

Питання другої тренувальної бази має бути вирішене протягом місяця. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні під час засідання організаційного комітету з підготовки та проведення в м.Харкові фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу, відсутність другої тренувальної бази, підготовка якої була зірвана ФК «Харків», може викликати серйозні претензії з боку УЄФА. «Це питання має бути вирішене протягом місяця», - підкреслив голова ХОДА.

Ми крок за кроком виконуємо взяті на себе зобов'язання з підготовки Харківського регіону до проведення чемпіонату Європи 2012 року з футболу. Михайло Добкін

Сьогодні в малому залі Будинку Рад  відбулося чергове засідання організаційного комітету з підготовки та проведення в м. Харкові фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу. Як було відзначено в ході наради, міжнародними експертами УЄФА та її президентом Мішелем Платіні була відзначена позитивна динаміка підготовки Харківського регіону до проведення матчів фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу. «Незважаючи на тимчасові труднощі і проблеми, ми з Вами крок за кроком виконуємо взяті на себе зобов'язання з підготовки Харкова і області до проведення чемпіонату Європи 2012 року з футболу», - підкреслив Михайло Добкін.  

На «Печенізьке поле» буде запрошено учасників з більшості обласних центрів України

"Вперше в історії фестивалю «Печенізьке поле» буде запрошено учасників з більшості обласних центрів України", - заявила сьогодні на прес-конференції представник постановочно-режисерської групи фестивалю Тетяна Настаченко.  Вона повідомила, що до участі у фестивалі запрошуються всі бажаючі, але вони будуть проходити суворий відбір. Кожний колектив або фірма, які хочуть брати участь у фестивалі, повинні будуть представити сценарій і спільно з постановочною групою його відпрацювати. Їх виступ має вписуватися у формат фестивалю і відповідати його рівню, - підкреслила представник постановочної групи. 

IX етнічний фестиваль «Печенізьке поле» відбудеться 11 вересня

IX етнічний фестиваль «Печенізьке поле» відбудеться 11 вересня 2010, - повідомив сьогодні на прес-конференції начальник управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов. «Це продиктовано в тому числі і тим, що 19 вересня відзначатиметься День Харківської області, до якого планується приурочити низку великих заходів, у тому числі фестиваль «Печенізьке поле», - відзначив Кузнєцов.  

Ми повинні бути чітко налаштовані на відстоювання інтересів підприємств Харківської області. Михайло Добкін

Сьогодні облдержадміністрація працює над налагодженням взаємодії між різними державними структурами, державними підприємствами, профільними Міністерствами, які, зокрема, не завжди завантажують держпідприємства замовленнями, вважаючи за краще іноземні кампанії. «Тут ми повинні бути чітко налаштовані на відстоювання інтересів підприємств Харківської області», - завив в ході сесійного засідання голова ХОДА Михайло Добкін.  

Відповідальність за стан справ на підприємствах повинні розділяти і трудові колективи

Про це в ході засідання сесії обласної ради заявив голова ХОДА Михайло Добкін: «Я не зовсім поділяю думку профспілок з приводу того, що тільки вони можуть бути ефективним помічником у відстоюванні інтересів трудових колективів. Я неодноразово стикався з тим, що майно багатьох підприємств при потуранні тих же профспілок просто розкрадалося! Відповідальність повинні розділяти і трудові колективи».  

На Харківщині повинен панувати закон, щоб кожен був упевнений у захисті своїх прав. Геннадій Тюрін

Виступаючи з відповідним словом під час представлення, новоназначенний прокурор Харківської області Геннадій Тюрін подякував за надану довіру і сказав про те, що він буде виконувати всі завдання, поставлені перед ним: «Щоб на Харківщині панував закон, і кожен був упевнений у тому, що його права будуть дотримані». Геннадій Євгенович запевнив присутніх, що всі хороші традиції, які раніше були в прокуратурі, будуть збережені, і що він буде вимагати, перш за все від себе і від колективу, неухильного виконання всіх завдань. У цьому він сподівається на спільні дії і роботу з облдержадміністрацією та місцевими органами влади.  

В області вживаються заходи з легалізації робочих місць

«Серед проблем, які негативно впливають на стан зайнятості населення, є поширення неформальної зайнятості, насамперед у сфері малого бізнесу. Наслідком відсутності офіційних трудових відносин між роботодавцем та найманим працівником, виплати заробітної плати в «конвертах» є соціальна незахищеність самого працівника та недоотримання коштів місцевими бюджетами, Пенсійним фондом України та фондами державного соціального страхування. З метою вирішення даної проблеми в області діє Угода про вжиття спільних заходів щодо легалізації робочих місць та доходів. Практична реалізація положень Угоди здійснюється територіальними комісіями з легалізації робочих місць в кожному районі та місті області», - зазначив під час засідання сесії обласної ради заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

До вирішення питань погашення заборгованостей з виплати зарплати повинні підключитися правоохоронні органи

Як відзначив в ході сесійного засідання голова ХОДА Михайло Добкін, у вирішенні питання погашення заборгованостей по заробітній платі на підприємствах області нарешті необхідно «отримати реальну можливість побачити реальні дії правоохоронних органів». «На сьогоднішній день прокуратура фактично самоусунулася від виконання своїх прямих обов'язків. Немає жодної кримінальної справи, порушеної за фактом невчасної виплати зарплати. На всю Харківську область жодної кримінальної справи», - підкреслив Михайло Добкін.  

Архів документів