Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ми повинні знайти нову форму управління областю. Михайло Добкін

Ми повинні знайти нову форму управління областю. Михайло Добкін

16 грудня голова ХОДА Михайло Добкін під час традиційної зустрічі з представниками харківських ЗМІ «Чай з губернатором» відповів на ряд найбільш актуальних для регіону питань. Зокрема, мова йшла про адміністративну реформу, яка найближчим часом буде реалізована в Харківській області. За словами керівника області, на даний момент розробляється схема, згідно з якою буде проведена оптимізація владних структур.

«Зараз вже зрозуміла нова структура роботи Кабінету міністрів. Ми обов'язково будемо брати її за основу при складанні нової схеми роботи обласної адміністрації та територіальних представництв центральних органів влади. І тільки коли ми зрозуміємо, як ми будемо працювати, яким буде новий вигляд у всієї структури обласної влади, ось тоді і буде ясно, скільки ми скоротимо людей. Я думаю, вже до середини січня у нас буде чітке розуміння», - зазначив Михайло Добкін.

На даний момент в Харківській обласній державній адміністрації та всіх районних адміністраціях працює 3,5 тисячі чоловік. Крім цього близько 10 тисяч співробітників зайняті у всіляких представництвах міністерств, відомств та інших організацій центральних органів влади. Відносно останніх на даний момент в обласній адміністрації готується ряд пропозицій.

Як зазначив Михайло Добкін, робота ведеться в 4 напрямках: деякі представництва можна закрити, інші необхідно реорганізувати та ввести до складу відповідних управлінь ХОДА.Третя група територіальних представництв повинна продовжувати роботу в області, але зі змінами в схемі призначення керівництва, а четверта група залишиться працювати в колишній формі. Тим не менше, в кожному з випадків мова йде про більш-менш істотне скорочення співробітників.Також скорочення очікує і штат обласної та районних адміністрацій.

«Ми повинні знайти нову форму управління областю, яка б у тому числі і скоротила кількість чиновників. Але сьогодні мова йде про зміну роботи колективу чисельністю понад 13 тисяч осіб, і просто скоротити, припустимо, 20% ми не можемо», - підкреслив Михайло Добкін.