Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

ХОДА та Уряд Республіки Татарстан підписали Угоду про співпрацю

ХОДА та Уряд Республіки Татарстан підписали Угоду про співпрацю

В столиці Республіки Татарстан Російської Федерації, де з робочим візитом перебуває делегація Харківської області, відбулося підписання Угоди між Харківською обласною державною адміністрацією України та Урядом Республіки Татарстан Російської Федерації про торговельно-економічне, науково-технічне, соціальне і культурне співробітництво. Згідно з підписаним документом, сторони розвивають торговельно-економічне співробітництво в сфері поставок найважливіших видів продукції виробничо-технічного призначення,а також продукції розташованих на території Татарстану та Харківської області підприємств в галузі авіаційної промисловості, суднобудування, будівництва житлових, промислових і технічних об'єктів. Сторони також домовилися про поглиблення співробітництва в галузі освіти, охорони здоров'я, літератури, друку, кіно, туризму, спорту та інших областях.

Як відзначив голова ХОДА Михайло Добкін, підписання цієї угоди дасть можливість наповнити реальним змістом ті взаємини, які вибудовуються між нашими регіонами: «Незважаючи на розділяючу нас відстань, ми маємо багато спільних рис: і Харків, і Казань є освітніми столицями своїх регіонів - наші університети засновані практично в один час, і ми зможемо здійснювати двосторонній обмін студентами.

Також ми обов’язково будемо обмінюватися нашими творчими колективами і досвідом проведення великих спортивних форумів, тому що Харків прийматиме Чемпіонат Європи з футболу 2012 року, а Казань – Універсіаду-2013 та ігри Чемпіонату світу з футболу 2018 року».

Теги