Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2011 році основна увага буде приділятися молочному скотарству. Віталій Алексейчук

У 2011 році основна увага буде приділятися молочному скотарству. Віталій Алексейчук

У 2011 році в Харківській області буде докладено усіх зусиль для того, щоб максимально збільшити поголів'я дійної череди. Заходи, які необхідно реалізувати для цього, враховані в Програмі розвитку сільського господарства до 2020 року, яку буде розглянуто на найближчій сесії Харківської обласної ради.

Про це 22 грудня під час програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо повідомив заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук.

«Фахівці Головного управління сільського господарства разом з ученими розробили комплексну програму розвитку сільського господарства до 2020 року, яку ми закінчуємо опрацьовувати і будемо затверджувати на найближчій сесії обласної ради. Основна увага в 2011 році буде приділятися молочному скотарству: нам потрібно різко збільшити виробництво молока. На сьогоднішній день нам практично вдалося зберегти дійне стадо і вперше за останній час утримати рівень початку минулого року. Але в 2011 році ми будемо прагнути до різкого збільшення поголів'я великої рогатої худоби, в першу чергу - дійних корів, щоб забезпечити населення Харківщини натуральною молочною продукцією», - підкреслив заступник керівника області.

За його словами, в 2010 році валове виробництво молока в Харківській області скоротилося на 2,2%, через що галузь недоотримала 1,5 мільйона гривень прибутку. Тим не менше, недоліки поточного року враховані в Програмі, що дасть можливість уникнути їх у майбутньому.