Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Будинки-інтернати області потребують поточних і капітальних ремонтів. Ігор Шурма

Будинки-інтернати області потребують поточних і капітальних ремонтів. Ігор Шурма

У жовтні-листопаді 2010 року була проведена комплексна перевірка 18 інтернатних установ системи соціального захисту населення Харківської області. За результатами перевірки підтверджені висновки щодо необхідності проведення поточних і капітальних ремонтів житлових корпусів, інженерних мереж, допоміжних будівель та споруд, оновлення насосного обладнання, ремонту та будівництва очисних споруд, заміни прального обладнання тощо. Про це сьогодні під час спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

Зокрема, потребує негайної заміни водонапірна башта у Безмятеженському психоневрологічному інтернаті; потребує оновлення насосне обладнання станції водозабору Піско-Радьківського психоневрологічного інтернату; житлові корпуси Панютинського психоневрологічного інтернату потребують проведення капітальних ремонтів; необхідна термінова заміна стерилізуючого обладнання (сухожарових шаф), що використовується для стерилізації медичного інструментарію у Піско-Радьківському психоневрологічному інтернаті та Вовчанському геріатричному пансіонаті; потребують негайного проведення ремонтних робіт приміщення ізолятору Вовчанського геріатричного пансіонату.

Крім того, за інформацією Ігоря Шурми, санітарно-технічний стан приміщень пральні Ржавецького, Червонооскільського, Панютинського психоневрологічних інтернатів незадовільний і потребує проведення ремонтних робіт. Потребує заміни морально-застаріле пральне обладнання на нове у Піско-Радьківському та Панютинському психоневрологічних інтернатах.

Стан житлових приміщень більшості психоневрологічних інтернатів не відповідає санітарно-гігієнічним вимогам у зв’язку з їх розміщенням у пристосованих будівлях, побудованих за відсутності вимог до закладів цього типу. Із дев’яти інтернатів психоневрологічного профілю найбільш проблемними є Ржавецький та Богодухівський.

Матеріально-технічна база харчоблоків також потребує оновлення: недостатня кількість виробничих цехів у Панютинському та Безмятеженському психоневрологічних інтернатах; відсутня механічна припливно-витяжна вентиляція у Піско-Радьківському та Ржавецькому психоневрологічних інтернатах. Питання будівництва нового харчоблоку чи реконструкції існуючого у Ржавецькому психоневрологічному інтернаті не вирішується протягом 20 років.

«Наведені приклади свідчать, що неможливо здійснювати якісне соціальне обслуговування громадян у відповідності до вимог сьогодення в умовах існування матеріально-технічної бази забудови початку минулого століття. А щоб її зміцнити потрібні значні капіталовкладення», - підкреслив Ігор Шурма.