Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Мінфін виділив Харківській області додаткову дотацію в сумі 44,5 млн.грн.

Мінфін виділив Харківській області додаткову дотацію в сумі 44,5 млн.грн.

Вживаються заходи щодо відновлення додаткової дотації з державного бюджету на вирівнювання фінансової забезпеченості місцевих бюджетів. В результаті проведеної обласною державною адміністрацією роботи Міністерством фінансів України виділена додаткова дотація на вирівнювання фінансової забезпеченості місцевих бюджетів в сумі 44,5 млн.грн. Це заявив під час спільного засідання колегії обласної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області начальник Головного фінансового управління ХОДА Сергій Овсянніков. Розподіл дотації буде винесено на розгляд сесії обласної ради. За словами начальника управління, сьогодні Кабінет Міністрів також розгляне питання щодо додаткового виділення коштів.

Сергій Овсянніков повідомив, що в області проведена певна робота по скороченню фінансування не першочергових, капітальних та інших податків, а також спрямування вільних залишків коштів місцевих бюджетів та перевиконання доходної частини в першу чергу на заробітну плату на енергоносії. Він зазначив, що в результаті проведеної роботи, 15 районів області повністю забезпечили потребу в асигнуваннях на виплату заробітної плати та оплату енергоносіїв.

«Якщо при затвердженні бюджету незабезпеченість в асигнуваннях складала 90 млн. грн., то станом на 1 грудня ця сума зменшилась до 36 млн. грн. Для виправлення ситуації на виконання рішення колегії спрямовано за рахунок додаткових коштів від перевиконання доходної частини місцевих бюджетів 21 млн.грн., вільних залишків – 14 млн. грн., та біля 30 млн. грн. скорочено не першочергових видатків та тих, що не мають пріоритетного значення для діяльності бюджетних установ», - зазначив начальник фінансового управління ХОДА.