Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Про деякі позитивні показники щодо розвитку сільського господарства області у поточному році

Про деякі позитивні показники щодо розвитку сільського господарства області у поточному році

Як відзначив в ході спільного засідання колегії ХОДА та господарського активу області заступник голови облдержадміністрації Віталій Алексейчук, при всіх цьогорічних погодних негараздах, при обмеженому бюджетному фінансуванні область має не лише негативні показники щодо розвитку сільського господарства у поточному році. Так, сільськогосподарські підприємства, за даними статистичної звітності, по підсумках роботи за 11 місяців реалізували продукції рослинництва і тваринництва майже на 4,2 млрд. грн. Це на 14,6% більше, ніж за аналогічний період 2009 року.  

В цілому по області вироблено більше, ніж минулого року соняшнику, сої, м'яса, вовни і яєць.

Середній рівень заробітної плати у сільському господарстві області зріс за попередніми даними на 13,4% проти рівня минулого року. Кількість господарств, які мають заборгованість з її виплати, скоротилася із 10 на початок року до двох на даний час (по одному господарству-боржнику залишається у Балаклійському і Харківському районах).

Активну участь сільгоспвиробники області взяли у проведенні продовольчих ярмарків. «Особливо хотів би відзначити у цьому плані роботу Богодухівського, Великобурлуцького, Вовчанського і Кегичівського районів.

Хотів би ще звернути увагу керівників районів на таке питання, як завершення повного розрахунку за оренду земельних і майнових паїв. В окремих районах (Борівський, Великобурлуцький, Зміївський, Коломацький, Первомайський, Золочівський) ситуація ще далека до стовідсоткового рівня розрахунку», - резюмував Віталій Алексейчук.