Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Система показників рейтингу і методика оцінки регіонів України викликає критику експертів

Система показників рейтингу і методика оцінки регіонів України викликає критику експертів

Як відзначив 20 грудня під час засідання колегії ХОДА та зборів адміністративно-господарського активу області заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, незважаючи на загальну позитивну динаміку основних показників, Харківська область показала найгірші результати,ніж деякі регіони України.«Таку ситуацію можна пояснити невеликим питому вагу цих регіонів в економіці України і, відповідно, низькою порівняльною статистичною базою», - підкреслив заступник керівника області.

На думку експертів, система показників рейтингу і методика оцінки регіонів України недосконала, і викликає багато справедливої критики.

«Не можна порівнювати між собою місто Київ, Чернівецьку або Тернопільську область і Автономну Республіку Крим», - акцентував Юрій Сапронов.

Також він повідомив, що 15 грудня 2010 року було направлено листа на адресу Першого заступника Міністра економічного розвитку і торгівлі Анатолія Максюти з пропозиціями про перегляд існуючої системи комплексної рейтингової оцінки розвитку регіонів.

«Я сподіваюся, що річний рейтинг регіонів Україні буде підводитися вже за новою, удосконаленою системою», - підкреслив заступник голови ХОДА.
 

Теги