Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Сільськогосподарські підприємства, які організовують зрошення полів, отримуватимуть воду безкоштовно

Сільськогосподарські підприємства, які організовують зрошення полів, отримуватимуть воду безкоштовно

Оскільки полив сільськогосподарських угідь дає значний позитивний результат, в Харківській області будуть заохочувати ті сільгосппідприємства, які організують полив на своїх територіях. Зокрема, мова йде про те, що воду для цього вони будуть отримувати безкоштовно.

Про це 20 грудня під час спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області повідомив голова ХОДА Михайло Добкін.

«Я побачив своїми очима, який результат може дати абсолютно невелике за витратами капіталовкладення в полив. Нехай це буде полив не всієї території, яка є у господарства, а тільки окремих культур на окремих площах, але результати все одно збільшуються в рази.Тому ми на рівні області приймемо таку норму, що для тих, хто буде займатися зрошенням, вода буде безкоштовна. І наші контролюючі екологічні органи не будуть вимагати заплатити багатомільйонні штрафи за використання озера, якщо з нього, наприклад, організували поїлку для корів», - підкреслив голова області.

Також Михайло Добкін повідомив, що найближчим часом для стимуляції зрошення буде розроблена схема спрощеної передачі водойм і свердловин, а також здачі в експлуатацію нових об'єктів.