Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В зв’язку із зменшенням обсягу фінансування, чисельність працівників адмінапарату мбудинків-інтернатів у 2011 році може бути скорочена. Ігор Шурма

В зв’язку із зменшенням обсягу фінансування, чисельність працівників адмінапарату мбудинків-інтернатів у 2011 році може бути скорочена. Ігор Шурма

Як повідомив сьогодні під час спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області заступник голови ХОДА Ігор Шурма, доведені Міністерством фінансів на 2011 рік показники видатків на утримання будинків-інтернатів області становлять 72,2 млн.грн., що менше на 3 млн.грн., ніж цього року. «Із зазначеної суми заробітна плата з нарахуваннями та оплата енергоносіїв становитиме 97%. Тобто, на безпосередні потреби підопічних (харчування, придбання медикаментів, м'якого та твердого інвентарю, поточні ремонти приміщень) залишається менше 2 млн.грн.», - підкреслив Ігор Шурма.

За його словами, враховуючи такий низький обсяг державного фінансування на захищені статті видатків, виникає необхідність у скороченні чисельності працівників будинків-інтернатів. «Проте, навіть ці вимушені заходи по скороченню 80 працівників адміністративного апарату дадуть змогу перерозподілити видатки на харчування та медикаменти лише на суму 1,5 млн. грн. І це при тому, що загальна потреба на утримання 18 будинків-інтернатів у наступному році складає 135 млн.грн. За попередніми підрахунками орієнтовна потреба 18 будинків-інтернатів у додаткових коштах на зміцнення матеріально-технічної бази та приведення її у відповідність до нормативних показників складає понад 27 млн. грн.», - зазначив Ігор Шурма.

Довідка. В системі соціального захисту населення Харківської області функціонують 18 будинків-інтернатів. З них за призначенням: 3 дитячих, 6 загального профілю, 9 психоневрологічного профілю. Станом на 1 грудня 2010 року у 18 будинках-інтернатах фактично мешкають 3168 громадян похилого віку, інвалідів, з яких 373 дитини-інваліда з розумовими вадами розвитку та психічними розладами. 22 особи мають статус дитини-сироти, 120 дітей позбавлені батьківського піклування.