Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2011 році планується провести роботи з будівництва доріг 1 категорії Київ-Харків та Харків-Донецьк

У 2011 році планується провести роботи з будівництва доріг 1 категорії Київ-Харків та Харків-Донецьк

«Незважаючи на те, що грошей в бюджеті 2011 року на ремонт доріг буде менше, я дивлюся на ремонт і реконструкцію доріг з оптимізмом. По-перше, у нас склалися справжні партнерські стосунки з «Укравтодором», який буде дуже важливим розподільником бюджетних коштів на ремонт і реконструкцію доріг державного значення. По-друге, міністрів фінансів Федір Ярошенко в розмові з губернаторами сказав, що питання фінансування ремонту та реконструкції доріг у регіонах буде вирішуватися в індивідуальному порядку протягом перших трьох місяців 2011 року», - зазначив в ефірі програми «Час влади» на ХОДТРК голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  

За його словами, за допомогою «Укравтодору» і, використовуючи можливості Служби автомобільних доріг Харківської області, наступного року планується провести серйозні роботи з будівництва доріг 1 категорії Київ-Харків та Харків-Донецьк на тих ділянках, які проходить по території Харківської області.

«Крім того, спільно з «Укравтодором» планується відремонтувати ряд дуже важливих для області доріг, які ми вже фактично охарактеризували для «Укравтодору» як дороги державного значення, хоча вони знаходяться всередині області. Наприклад, у нас є напрямок Харків - Старий Салтів. Кількість транспорту, яке в літній час проходить по цій дорозі, можна порівняти з навантаженням на велику державну магістраль», - зазначив Михайло Добкін.

Він також повідомив, що розглядається можливість створення паралельно з існуючою дорогою Харків - Довжанський нового швидкісного шосе повз населених пунктів і зробити у вигляді експерименту цю дорогу платною. «Хто не хоче користуватися платною дорогою, зможе їздити старою, а хто захоче заощадити час і отримати можливість проїхати по сучасному шосе, зможе зробити це за невеликі гроші», - підкреслив голова ХОДА.