Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Сільське господарство в Україні може бути успішним. Юрій Сапронов

Сільське господарство в Україні може бути успішним. Юрій Сапронов

В Ізюмському районі області постоять інноваційний селище, у якому буде вироблятися і перероблятися сільськогосподарська продукція. Про це розповів заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. «Будівництвом інноваційного селища ми хочемо домогтися повернення молоді в село (за допомогою залучення її в процес виробництва сільгосппродукції) та забезпечення сільських жителів комфортним житлом. Крім будівництва житла та інших об'єктів соцсфери, в районі необхідно створити виробництво і переробку.

Це повинен бути самодостатній господарський комплекс, який забезпечує зайнятість, працездатність і відтворення, об'єднаний в один агрокластер. У його рамках виробництво буде диверсифіковано по декількох напрямках - м'ясо, птиця, молоко, овочі, риба.

Такий агрокластер являє собою замкнутий цикл - від випуску кормів до виходу готової продукції при мінімальному впливі зовнішніх негативних факторів. Кожен об'єкт в агрокластері буде оснащений розвиненою системою автоматизації та диспетчеризації, що дозволить відстежувати всі його технічні та технологічні параметри, контролювати стан і забезпечувати прозорість бізнесу. На прикладі агроселища ми доведемо, що сільське господарство в Україні може бути успішним», - повідомив Юрій Сапронов.

Робоча назва проекту - «Село майбутнього». 24 грудня на колегії Міністерства економічного розвитку і торгівлі Юрій Сапронов буде презентувати цей проект. Харківська облдержадміністрація буде просити Президента України і Кабмін про надання «Село майбутнього» статусу національного та реалізацію агропроекту як пілотного у Харківській області.