Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Від нового формування бюджету виграють села, селища і містечка. Михайло Добкін

Від нового формування бюджету виграють села, селища і містечка. Михайло Добкін

У зв'язку з ухваленням Податкового кодексу змінився порядок формування бюджету країни. Як зазначив 16 грудня у ході програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін, від нового формування бюджету виграють, у першу чергу, невеликі населені пункти.  

«Якщо брати загальну картину по країні, то від нового формування бюджету насамперед виграють села, селища, невеликі міста. Область у фінансовому плані буде в трохи гіршій позиції, ніж якби бюджет створювався на старій податковій базі. Незважаючи на це, я вітаю такий підхід, тому що ми всі довго говорили про те, що бюджет повинен формуватися знизу. Спочатку потрібно задовольняти потреби невеликих населених пунктів, а далі по зростаючій, і все що залишиться - державі. Так задекларовано Європейською хартією місцевого самоврядування, про яку ми часто говоримо, якою пишаємося і яка вже тривалий час є частиною нашого законодавства», - підкреслив Михайло Добкін.

За його словами, за підсумками першого півріччя 2011 року в бюджетний кодекс планується внести зміни.

«Міністр фінансів Федір Олексійович Ярошенко в розмові з губернаторами сказав, що за підсумками півріччя будуть внесені зміни, які дадуть нам можливість підкоригувати в новому бюджеті вузькі місця. Податковий кодекс новий, зміни до бюджетного кодексу також були ухвалені, тому, напевно, з'являться такі моменти, які важко було прорахувати в такі короткі терміни формування бюджету», - відзначив голова області.