Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Без об'єднання зусиль Росії і Україні ситуація в авіаційній промисловості безперспективна. Михайло Добкін

Без об'єднання зусиль Росії і Україні ситуація в авіаційній промисловості безперспективна. Михайло Добкін

«Об'єднання зусиль авіапрому Росії та Україні - це не просто один плюс один дорівнює двом, це більше, ніж два. Тому що це взаємовигідні внутрішні ринки, які здатні приймати цю продукцію», - заявив голова ХОДА Михайло Добкін під час ефіру програми обласного телебачення «Час влади». За його словами, сьогодні важко продавати літаки в європейські країни, оскільки за багатьма параметрами там вимоги вищі, зате українські Ан-140 затребувані в Якутії. Вони там літають і пройшли випробування складним кліматом. Михайло Добкін висловив думку, що російські літаки, які літають на більш далекі відстані, ніж українські, можуть бути затребувані у нас в Україні.

Він повідомив, що в даний час на урядовому рівні ведуться переговори щодо об'єднання зусиль між авіабудівниками Росії та Україні. У цьому плані розглядаються можливості двох українських міст - Києва та Харкова, де зосереджено практично всі авіабудування країни.

«Далі питання в державному замовленні. Скажіть, як можна продавати наш класний, навіть відмінний комфортабельний недорогий літак, якщо він у нас не літає на внутрішніх авіалініях? Який літак сьогодні перевозить пасажирів з Києва до Харкова? Embraer в основному. Або ті літаки, які вже не виробляються. Це по бідності. Де Ан-140?Де Ан-148? До об'єднання ситуація безперспективна. Якщо ми підемо своїм власним шляхом, то вихід з кризи, на мій погляд, буде довшим, ніж якщо ми об'єднаємо свої зусилля», - резюмував Михайло Добкін.