Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В області проводиться щоденний моніторинг стану захворюваності на грип та ГРВІ. Ігор Шурма

В області проводиться щоденний моніторинг стану захворюваності на грип та ГРВІ. Ігор Шурма

«Для запобігання розповсюдження захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції вкрай необхідним є визначення чіткого алгоритму роботи влади та відповідних служб. Для того, щоб ефективно боротися з інфекційними захворюваннями, ми проводимо щоденний моніторинг стану захворюваності не тільки в кожному населеному пункті, але й в кожному дитячому дошкільному закладі, загальноосвітній школі, а також серед колективів викладачів», - зазначив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

За його словами, показник «епідемічного порогу» є неефективним, оскільки він дає можливість реагувати на стан справ в регіоні лише з тижневим запізненням , а отримуючи щоденні показники моніторингу, ми маємо можливість ухвалювати рішення оперативно.

«Для ефективної роботи по недопущенню розповсюдженості захворюваності на грип та ГРВІ потрібно діяти локально, ізолюючи, наприклад, окремі колективи дітей, в яких виявлені високі показники захворюваності. Крім того, для проведення локальних заходів необхідна координація зусиль органів санепідслужби, освіти, медицини та райдержадміністрацій. Координованість дій дає можливість оперативно ухвалити рішення по призупиненню навчання. Після ж призупинення учбового процесу велику роль відіграє робота дільничних педіатрів і терапевтів, оскільки в цьому випадку потрібно обов’язково здійснювати подворові обходи для того, щоб виявити наскільки серйозною є ситуація з розповсюдженням інфекційних хвороб», - підкреслив Ігор Шурма.

Довідка. За інформацією облСЕС, станом на 10:00 15.12.2010 р. закрито повністю з приводу підвищення захворюваності на грип та ГРВІ 4 загальноосвітні заклади (Берестівська ЗОШ Близнюківського району, Клугіно-Башкирівська гімназія Чугуївського району, Миронівська ЗОШ Первомайського району, Ульянівська ЗОШ Богодухівського району), у яких навчалось 645 дітей, з них захворіли на грип та ГРІ 234 (36,3%). Окремі класи закриті у 8-ми школах (ЗОШ с.Лиман Зміївського району, гімназія № 5 Чугуївського району, гімназія № 3 м.Куп’янська, ЗОШ № 11, №73 Фрунзенського району м.Харкова, Дворічанська ЗОШ, гімназія №1 м.Люботин, Гнилицька ЗОШ Великобурлуцького району), в яких з 588 дітей захворіли на грип та ГРІ 236 (40,1%), та окремі групи у 2 ДНЗ Куп’янського району (НВК №4 та Петропавлівський ДНЗ).
 

Теги