Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Весною 2011 року в'їзд великовантажного транспорту в місто Харків у денний час буде заборонено

Весною 2011 року в'їзд великовантажного транспорту в місто Харків у денний час буде заборонено

Як повідомив 15 грудня під час робочої наради з питання ремонту окружної дороги голова ХОДА Михайло Добкін, вже навесні 2011 року  для великовантажного транспорту буде заборонений в'їзд до Харкова в денний час. Це дозволить довше експлуатувати міські дороги, а також допоможе уникнути пробок на основних магістралях.

«Навесні наступного року у нас має бути чітке розуміння - перевантажені та просто вантажні машини вдень у місто не заїжджають. Ми надто багато грошей вклали за останні роки в дороги міста Харкова, щоб пустити в спекотний час доби важкі вантажівки, які розіб'ють їх», - підкреслив голова області.

Щоб водії вантажного транспорту могли з комфортом дочекатися вечора біля в'їзду до Харкова, біля міста будуть облаштовані так звані буферні зони, які включають в себе стоянку, заправну станцію, кафе та інші необхідні об'єкти.

«Ми повинні прорахувати, скільки нам потрібно таких стоянок, в яких місцях вони потрібні. Вантажний автотранспорт повинен на цих стоянках охоронятися, водії повинні мати можливість користуватися всіма благами цивілізації. Як показує практика, водії вантажних автомобілів воліють ночувати у своїх же машинах, вони у них повністю пристосовані для цього, тому будівництво навіть маленьких мотелів недоцільне. Потрібен блок: туалет, кафе і охорона, щоб ніхто людей там не турбував і не зазіхав на вантаж», - сказав Михайло Добкін.