Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові нагородили переможців та дипломантів обласного конкурсу ім. О.С. Масельского на кращий літературний твір

У Харкові нагородили переможців та дипломантів обласного конкурсу ім. О.С. Масельского на кращий літературний твір

14 грудня у Харкові відзначили переможців та дипломантів обласного конкурсу ім. О.С. Масельского на кращий літературний твір. В урочистій церемонії взяли участь голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, начальник управління культури ХОДА Дмитро Кузнєцов, перший заступник голови облради Олена Олешко та заступник голови облради Людмила Давидова, а також голова спеціальної незалежної комісії конкурсу Софія Масельська і голова журі Іван Перепеляк.

«Цей конкурс став традиційним на теренах нашої області. Ми вже вчетверте його проводимо, щоб і сказати добрі слова про видатну людину, яка працювала і жила на нашій землі, і підтримати творчих людей. За цей час в конкурсі взяло участь більше 700 учасників, цього року – понад 100. Головне, що серед робіт, які розглядало журі, половина написана молоддю до 35 років, а також однаково активно брали участь у конкурсі як мешканці Харківської області, так і харків’яни. Я думаю, що цей конкурс стане тим місточком, на якому виросте дуже багато талановитих людей, які будуть прославляти нашу Харківщину на теренах України», - підкреслив Сергій Чернов.

У свою чергу Дмитро Кузнєцов привітав переможців конкурсу з успіхом і побажав їм подальших творчих досягнень.

«Ви знаєте, що в Харкові, в Харківській області існує прекрасна традиція увічнювати пам'ять тих людей, які зробили дуже багато для розвитку регіону. У той же час у нас прекрасні, талановиті люди. А в цьому конкурсі, на мій погляд, ці дві риси Харківської області об’єдналися в єдине ціле. Я хочу побажати всім учасникам конкурсу, щоб участь і перемога в ньому стали тільки черговою сходинкою для розкриття творчого таланту і майбутніх творчих успіхів», - з такими словами звернувся він до присутніх.

У ході урочистостей свої нагороди отримали переможці у 4 номінаціях: Поезія, Проза, Драматургія та Публіцистика. Як відзначив голова журі Іван Перепеляк, більшість переможців конкурсу стають професійними письменниками.

«Дипломанти, переможці, яким ми вчора вручали нагороди, приходять сьогодні до нас у Спілку письменників, вони хочуть стати професійними літераторами. І те, що робить обласна адміністрація, обласна рада і обласна спілка письменників – це наша спільна турбота про завтрашній день, бо ми живемо на землі Григорія Сковороди, Григорія Квітки-Основ’яненка і багатьох мистецьких традицій, які саме тут народжувалися і стверджувалися. Ви – продовження того ствердження», - підкреслив він.