Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Практично вирішене питання про виділення з держбюджету 370 млн.грн. на капітальний ремонт Окружної дороги

Як повідомив сьогодні в ефірі програми «Зворотній зв'язок» обласного державного радіо голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, вже практично вирішене питання про виділення 370 млн.грн. з державного бюджету на капітальний ремонт Окружної дороги, який буде включати розширення проїжджої частини до 3 смуг в місцях підйому, обладнання системи освітлення та інші заходи.

Кількість учасників конкурсу інвестиційних проектів «Харківські ініціативи» збільшується з кожним днем. Михайло Добкін

Триває прийом проектів на інноваційний конкурс «Харківські ініціативи». Впровадження кращих ідей, представлених на конкурсі, не тільки саме по собі дасть поштовх розвитку економіки області, але і дозволить отримати більш істотну допомогу від держави, - вважає голова ХОДА Михайло Добкін.

З 2011 року планується виділяти кошти на придбання сучасної техніки для «Харківоблавтодору»

«З 2011 року ми почнемо виділяти гроші на придбання сучасної техніки для Служби автомобільних доріг у Харківській області («Харківоблавтодор»)»,- повідомив сьогодні в ефірі програми «Зворотній зв'язок» обласного державного радіо голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін.

Конезавод в Лозовій отримає більш дешеву воду за новою схемою

На даний момент конезавод № 124 у Лозовій користується дуже дорогою водою. Найближчим часом схема водопостачання підприємства буде модернізована в цілях економії, - повідомив під час програми на обласному радіо голова Харківської області Михайло Добкін.

Ремонт у Краснопавлівському багатопрофільному ліцеї буде профінансовано з позабюджетних фондів. Михайло Добкін

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін під час ефіру програми "Зворотний зв'язок" на Харківському обласному радіо заявив, що Краснопавлівському багатопрофільному ліцею, який він відвідав під час робочої поїздки в Лозівський район, буде профінансований з позабюджетних фондів ремонт класів, які постраждали через протікання покрівлі.   

На земельних ділянках при конезаводі в Лозовій будуть вирощувати зернові

На балансі конезаводу № 124 у Лозовій знаходиться майже 4 тисячі гектарів родючої землі, яка на даний момент здається в оренду. Найближчим часом земельні схеми на підприємстві будуть упорядковані таким чином, щоб земля приносила додатковий прибуток підприємству, - повідомив під час програми на обласному радіо голова Харківської області Михайло Добкін. «Там потрібен такий керівник, який зможе максимально ефективно використовувати землю. Потрібно зберегти всі ті землі, які служать для вирощування корму для тварин, а на вільних сіяти ще зернові та інші культури, які дозволять підприємству отримувати додаткові гроші», - підкреслив він.

Ми приберемо з ринку м'яса і м'ясопродуктів області всю несертифіковану продукцію. Михайло Добкін

«Найближчим часом розпочне роботу комісія з перевірки ринку м'яса і м'ясних продуктів в Харківській області. Ми перевіримо все, починаючи від виробництва м'ясних продуктів і закінчуючи торгівлею на ринках, і будемо намагатися виявити і прибрати з ринку всю продукцію низької якості, несертифіковану продукцію, яка була завезена в нашу країну за «сірими схемами», - заявив в ефірі програми «Зворотній зв'язок» обласного державного радіо голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін.

Ми повинні сьогодні створити систему, при якій чітко і зрозуміло будуть відпрацьовуватися всі інвестиційні проекти. Василь Цушко

Сьогодні відбулася селекторна нарада Міністра економіки України Василя Цушка з питань підготовки та реалізації інвестиційних проектів за підтримки держави. Від Харківської облдержадміністрації у нараді взяли участь заступник голови ХОДА Юрій Сапронов та начальник Головного управління економіки Сергій Авершин.

Ми повинні підтримати вітчизняного сільгоспвиробника. Віталій Алексейчук

«Нам необхідно підтримати наших сільгоспвиробників. Сьогодні їм дуже важко і вони розраховують на допомогу держави. Україна повинна захищати свого сільгоспвиробника і створювати державні гарантії та підтримку. Необхідна державна політика підтримки вітчизняного виробника», - підкреслив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Віталій Алексейчук.  

Визначений зведений рейтинг районів та міст області за 1 квартал 2010 року

Головне управління економіки ХОДА визначило зведений рейтинг районів і міст Харківської області за рівнем соціально-економічного розвитку за I квартал 2010 року. Згідно цього рейтингу серед міст області лідирує м. Куп’янськ, а шосту, останню сходинку посідає м. Ізюм. При цьому м.Харків іде поза рейтингом. Серед районів області три перші місця посіли: 1 – Красноградський, 2 – Чугуївський, 3 – Вовчанський район. Останні місця: - 24 розділили Борівський та Золочівський райони, 26 місце посів Близнюківський, 27 – Нововодолазький район.

Усі діючі цукрові заводи будуть працювати і практично готові до початку сезону. Віталій Алексейчук

Цукрова галузь в Харківській області не вибивається з графіка підготовки до нового сезону з переробки цукрових буряків. Не включаться в роботу цієї осені тільки два заводи - Куп'янський і Савінський.

У цьому році урожаєм нас порадує кукурудза, соняшник, гречка, соя та цукровий буряк. Віталій Алексейчук

Як повідомив під час прес - конференції заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Віталій Алексейчук, в цьому році врожаю ранніх зернових культур не буде в Чугуївському, Валківському, Великобурлуцькому, Коломацькому районах Харківської області. «На відміну від ранніх зернових культур, що постраждали в цьому році від несприятливих погодних умов, нас дуже радує стан кукурудзи, соняшнику, гречки, сої та цукрового буряку. У нинішньому році ми очікуємо гарний урожай даних сільськогосподарських культур у Харківській області », - зазначив Віталій Алексейчук.  

На підтримку українських сільгоспвиробників в 2010 році піде 2,9 мільярда гривень

Згідно з Постановою Кабінету Міністрів, в поточному році на різні програми підтримки сільгоспвиробників передбачено витратити майже 3 мільярди гривень. Частина цих грошей піде на компенсацію кредитних ставок аграріям.

Харківська область буде докуповувати зерно в інших регіонах, якщо місцеві сільгоспвиробники захочуть продати свій товар дорожче

Як відзначив в ході прес-конференції 5 липня заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Віталій Алексейчук, керівництво області не буде перешкоджати аграріям продавати зерно за більш високою ціною.У цьому випадку, щоб забезпечити Харківщину достатньою кількістю якісного, але недорогого зерна, його будуть закуповувати в інших регіонах. «Сьогодні губернатором поставлено завдання в першу чергу забезпечити Харківську область зерном. Але може бути так, що в іншій області зерно можна буде купити дешевше, ніж у Харкові. Звичайно, хотілося б, щоб своє зерно залишилося в нас, але якщо ціна в Полтавській, Миколаївській або Херсонській області буде нижче, то ми, звичайно, докупим зерно там. Нехай наші сільгоспвиробники продають своє зерно дорожче», - сказав Віталій Алексейчук.  

Зараз немає необхідності підвищувати ціну на зерно. Віталій Алексейчук

Тонну свіжозібраного зерна в Харківській області продають по 1100 гривень. Підвищувати ціну зараз немає необхідності, хоча аграріям цього дуже хотілося б, - відзначив в ході прес-конференції 5 липня заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Віталій Алексейчук.

Проблему якості медичного обслуговування в сільській місцевості необхідно вирішувати разом з цілим комплексом інших питань. Михайло Добкін

«Проблеми якості медичного обслуговування в сільській місцевості, залучення молодих фахівців та фахівців високого рівня для роботи в сільських амбулаторіях неможливо розглядати окремо. Ці проблеми необхідно вирішувати з цілим комплексом інших питань, починаючи від системи вищої освіти і закінчуючи стимулами з боку держави для тих людей, які будуть працювати в сільській місцевості», - зазначив сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін.

У Харківській області достатньо техніки, щоб зібрати урожай ранніх зернових за 10 робочих днів. Віталій Алексейчук

Як повідомив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Віталій Алексейчук, Харківська область отримала від Кабінету Міністрів листа, в якому повідомлялося про надання сільським господарствам області пільгового палива, у розмірі 6 700 грн. за тонну. Це пальне найближчим часом надійде в сільські господарства Харківської області для збору ранніх зернових культур.  

Юрій Сапронов зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом України в Соціалістичній Республіці В'єтнам

Сьогодні заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юрій Сапронов зустрівся з новопризначеним Надзвичайним і Повноважним Послом України в Соціалістичній Республіці В'єтнам Олексієм Шовкоплясом.   Під час зустрічі були обговорені питання щодо економічного стану, інвестиційного клімату Харківщини та перспектив двостороннього співробітництва Харківської області і Соціалістичної Республіці В'єтнам. 

Триває підбір нової команди Аграрного фонду Харківської області

На роботу Аграрного фонду цього року виділено 6 мільярдів гривень, тому він буде працювати, як і раніше. Але в Харківській області ця установа проходить етап підбору нової команди, - повідомив в ході прес-конференції 5 липня заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Віталій Алексейчук. «Сьогодні ми збираємо команду Аграрного фонду Харківської області, тому що попередня команда допустила безліч зловживань, цим зараз займається СБУ, триває слідство. Тому команда змінюється, ми набираємо порядних людей», - зазначив він.

В обласній клінічній лікарні необхідно терміново наводити порядок. Михайло Добкін

«Я знав, що обласна клінічна лікарня знаходиться не в дуже хорошому стані, але навіть не міг припустити, що там все настільки погано. Сьогодні я дав завдання зробити вибірку з фінансування на капітальні видатки по обласній лікарні за останні 5 років. Відвідуючи сесії обласної ради як Харківський міський голова, я чув, що на лікарню виділялися чималі гроші, але куди вони пішли незрозуміло: ремонти не проводилися, обладнання не купувалося», - зазначив сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін.

З хлібопекарями Харківської області буде підписаний меморандум про непідвищення цін на хліб

Протягом тижня заступники голови Харківської обласної державної адміністрації Віталій Алексейчук і Юрій Сапронов зустрінуться з керівниками хлібозаводів Харківської області, щоб обговорити з ними питання забезпечення хлібопекарських підприємств борошном,а також цінової політики на хліб.

Харківській області необхідно мати 88,8 тис. тонн репродукційного насіння для осіннього посіву озимих зернових культур 2010 року. Віталій Алексейчук

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Віталій Алексейчук, для виконання прогнозованих площ посіву озимих культур восени поточного року, сільськогосподарським підприємствам Харківської області необхідно мати 88,8 тис. тонн репродукційного насіння.  

За три роки ми приведемо до ладу всю сільську медицину. Михайло Добкін

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін ознайомився з роботою Борщівської медичної амбулаторії, яка розташована на території Жовтневої сільської ради Харківського району. Нове приміщення Борщівської медамбулаторії введено в експлуатацію в червні 2010 року. «На сьогоднішній день це одна з кращих сільських амбулаторій області, - відзначив Михайло Добкін. – І наша задача – за три роки привести всі амбулаторії області до такого стану». Єдине прохання, з яким до голови ХОДА звернувся сімейний лікар амбулаторії, - придбати для закладу комп’ютер. Протягом тижня необхідна оргтехніка буде доправлена до медичного закладу.

У Харківській області намолочено перші 200 тонн зерна

У кількох районах Харківської області почалося збирання ранніх зернових. На даний момент намолочено вже близько 200 тонн зерна, - повідомив в ході прес-конференції 5 липня заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Віталій Алексейчук. «Нам потрібно збирати ранні зернові на площі 574 тисячі гектарів. З них 194 тисячі гектарів - озима пшениця. На сьогоднішній день ми приступили до збирання ранніх зернових у кількох районах: Зачепилівському, Сахновщинському, Красноградському. Також у Куп'янському та Лозівському районах частково техніка виходить на поля. Тобто, південні райони починають збирати зернові», - розповів він. При цьому Віталій Алексейчук відзначив, що врожайність ранніх зернових цього року невисока - близько 30 центнерів з гектара.  

Обласна клінічна лікарня має бути медичним закладом № 1 в області. Ігор Шурма

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін оглянув Харківську обласну клінічну лікарню. Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма заявив, що роботи з оновлення лікарні займуть декілька років. «Обласна клінічна лікарня повинна бути медичним закладом № 1 в області», - зазначив Шурма.

Події дня

Сьогодні, у понеділок, 5 липня, о 12:00 в малій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться прес-конференція заступника голови ХОДА Віталія Алексейчука про початок збирання ранніх зернових врожаю 2010 року на Харківщині.

2 липня - день народження податкової служби України

У великому залі ХНАТОБа відбулися урочистості з нагоди святкування Дня працівника державної податкової служби України та 20-ї річниці з дня створення цієї служби. Привітати представників професії-іменинниці прийшли голова ХОДА Михайло Добкін, голова обласної ради Сергій Чернов, секретар міської ради, в.о.міського голови Геннадій Кернес, голови РДА, голови районних у місті Харкові рад, представники громадських організацій.

Міністр ЖКГ задоволений ходом підготовки Харківської області до зими

Підготовка Харківської області до початку наступного опалювального сезону йде за планом і не вибивається з графіка, - стверджує заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Валентин Дулуб. За його словами, роботою регіону в цьому напрямку задоволений і Міністр ЖКГ Юрій Хіврич.

У Харківській області заборгованість підприємств ЖКГ по заробітній платі складає 19 мільйонів гривень

Підприємства, що працюють у Харківській області у сфері житлово-комунального господарства, мають чималі борги по заробітній платі перед своїми працівниками. Найбільшу заборгованість накопичило КП «Міськелектротранс».

До 1 серпня організації, що фінансуються з державного бюджету, розрахуються за послуги теплопостачання

Як повідомив сьогодні в ході наради з головами райдержадміністрацій заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, за інформацією Міністерства ЖКГ, до 1 серпня всі організації, що фінансуються з державного бюджету, розрахуються за послуги теплопостачання. Зокрема, в Харківській області борг цих організацій становить 31 млн.грн.

Архів документів