Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для ефективного використання бюджетних коштів в медицині необхідна координація зусиль. Ігор Шурма

Для ефективного використання бюджетних коштів в медицині необхідна координація зусиль. Ігор Шурма

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма 8 грудня провів нараду з головними лікарями центральних районних та міських лікарень. Під час наради обговорювалися питання створення єдиного медичного простору, проведення медичних оглядів учнів загальноосвітніх шкіл в районних центрах та сільській місцевості та інші питання.

Як зазначив Ігор Шурма, до кінця 2010 року потрібно встигнути використати кошти (близько 11 млн.грн. на придбання приладів системи «Телекард», придбання медикаментів, обладнання, харчування, пільгову пенсію, господарське утримання установ тощо), які були розподілені для сфери охорони здоров’я на попередній сесії обласної ради.

«Для ефективного використання бюджетних коштів в медицині та своєчасного створення регіональної моделі єдиного медичного простору (передача фельдшерсько-акушерських пунктів, дільничних лікарень, сільських лікарських амбулаторій на баланс ЦРЛ) необхідна координація зусиль районних рад, райдержадміністрацій, органів місцевого самоврядування та центральних районних лікарень. Необхідно оперативно ухвалити відповідні рішення сесій районних, сільських та селищних рад, визначити розпорядників коштів та провести необхідні роботи», - підкреслив Ігор Шурма.