Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Чеська державна авіакомпанія зацікавлена у співпраці з Харківським аеропортом

Чеська державна авіакомпанія зацікавлена у співпраці з Харківським аеропортом

У ході зустрічі голови ХОДА Михайла Добкіна з офіційною делегацією Чеської Республіки сторони обговорили транспортні перспективи Харківської області. Зокрема, Тимчасовий повірений у справах Посольства Чеської Республіки в Україні Вітєзслав Півонька повідомив про зацікавленість чеської авіакомпанії у співпраці з Харківським аеропортом.

«Я зустрівся вчора з директором Чеської державної авіакомпанії. Він мені офіційно сказав, що презентація вашого аеропорту їм дуже цікава, і вони активно будуть розглядати цю можливість», - сказав пан Півонька.

Михайло Добкін у свою чергу зазначив, що транспортні можливості Харківської області активно розширюються і надають величезні перспективи для авіаперевізників.

«Харків досить великий регіон - 3 мільйони жителів. При цьому поруч Полтавська, Сумська область, поруч з нами Донецька область, частина якої не закрита авіасполученням. Також Бєлгородська область Російської Федерації традиційно користується нашими повітряними воротами. Не можна не враховувати можливості регіону, який може акумулювати 7-10 мільйонів потенційних пасажирів», - підкреслив голова області.

Також Михайло Добкін зазначив, що активно модернізуються наземні транспортні коридори, що зв'язують Харків з іншими великими містами України.

«Сучасний автобан Дніпропетровськ-Харків вже побудований, а в наступному році ми приступимо до реалізації проектів Київ-Харків та Харків-Донецьк. У результаті Харків і Донецьк зв'яже сучасна траса першої категорії, яка дозволить 300 кілометрів, які розділяють наші міста, долати за 2 години», - сказав він.